Forum Support

Shape 5
September 28, 2021, 01:59:37 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Shape 5 Forum
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Images not showing  (Read 1397 times)
me4u2nv
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 10



« on: February 28, 2012, 11:27:15 PM »

New to Joomla, just installed this template, but there are missing images on the frontpage for the VM products.
I did modify the administrator\components\com_virtuemart\virtuemart.cfg.php file.
Any suggestions?

« Last Edit: March 01, 2012, 06:55:42 PM by me4u2nv » Logged
mikek
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 28743



WWW
« Reply #1 on: February 29, 2012, 08:50:19 AM »

Hello,

Can you post the lines that you edited in administrator\components\com_virtuemart\virtuemart.cfg.php so that I can verify that they are right?
Logged

Mike Knott
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
me4u2nv
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 10



« Reply #2 on: February 29, 2012, 10:07:47 AM »

Wow, what a quick response, thank u. This is what I have:


« Last Edit: March 03, 2012, 09:27:45 PM by me4u2nv » Logged
mikek
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 28743



WWW
« Reply #3 on: February 29, 2012, 11:10:32 AM »

Hello,

One is showing with a www. and the other without. Try them both without.
Logged

Mike Knott
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
me4u2nv
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 10



« Reply #4 on: February 29, 2012, 06:01:56 PM »

Hey Mike,

I've tried it both ways, with and without the www. and still no VM images show.

« Last Edit: March 03, 2012, 09:28:02 PM by me4u2nv » Logged
mikek
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 28743



WWW
« Reply #5 on: March 01, 2012, 08:45:43 AM »

Hmmmmm....that's really the only setting that would need to be changed in order for the pictures to show. I think I would try deleting the site shaper, download a fresh copy, and then perform the install again. It's possible there is something wrong with your copy of the site shaper, ie: maybe the download didn't completely successfully. I've seen it happen before.
Logged

Mike Knott
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
me4u2nv
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 10



« Reply #6 on: March 01, 2012, 11:15:52 AM »

Uuugh, okay, I'll try that I guess. Is it possible it could be the permissions of the images folder?
Logged
mikek
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 28743



WWW
« Reply #7 on: March 01, 2012, 01:25:42 PM »

Hello,

You can double check your permissions under help/system information/directory permissions to make sure that all the folders are writable, but I don't think this is a permissions problem.
Logged

Mike Knott
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
me4u2nv
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 10



« Reply #8 on: March 01, 2012, 06:55:22 PM »

Problem solved ... I edited the php file in Dreamweaver instead of in the cPanel and uploaded the file again. Voila...

Thanks for your help.
Logged
pdci
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 8



« Reply #9 on: February 06, 2013, 05:02:38 AM »

Hello. which line exactly did you edit in the php file? i am having the same issue, and would need a help here. I really am new here and a few issues are not been resolved yet Huh Shocked
Logged
mikenicoll
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 20162



WWW
« Reply #10 on: February 06, 2013, 09:07:56 PM »

Hello,

I am not sure what line the user edited in the php file but the images should be installed with VM directly. If you are using a newer version than what was included in the demo then this may be why the images are not displaying properly.

The template was designed for an older version of VM with different stock image files.

If you post a URL I can take a look.

-Mike
Logged

Mike Nicoll
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
pdci
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 8



« Reply #11 on: February 06, 2013, 09:15:31 PM »

Hello Mike.. happy you are online now.. I havent uploaded it yet. Its still on my localhost.
However, I'm using the J1.5.
But if you tell me where to goto to check where the module is pointing to, and what to do, i guess i can try.
Logged
mikenicoll
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 20162



WWW
« Reply #12 on: February 06, 2013, 11:13:53 PM »

Hello,

Could you be more specific as to which images aren't showing? If you point them out or post a URL copy to a test server I can take a look.

All the images for VM are installed with VM. When you are installing a newer version it is possible they removed some of the older image files and replaced them with newer ones located at a different path.

-Mike
Logged

Mike Nicoll
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
pdci
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 8



« Reply #13 on: February 08, 2013, 07:16:47 AM »

Hello,

Could you be more specific as to which images aren't showing? If you point them out or post a URL copy to a test server I can take a look.

All the images for VM are installed with VM. When you are installing a newer version it is possible they removed some of the older image files and replaced them with newer ones located at a different path.

-Mike

I am still editing in localhost. I viewed the URL of the missing files and they are pointing to:  http://localhost/eshopper/components/com_virtuemart/shop_image/product/resized/Plush_Wing_Chair_4d0664eed7472_155x100.jpg . Meanwhile the folder is http://localhost/worldwidefleet/components/..... so where do i edit the URL to point to the right folder. Im thinking it could resolve the issue.
Logged
mikenicoll
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 20162



WWW
« Reply #14 on: February 10, 2013, 04:59:55 PM »

Hello,

The image paths should be controlled through VM Manager since that is where they are generated.

-Mike
Logged

Mike Nicoll
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Looking for the largest variety in template designs? Look no more. Never buy 1 theme again. Signups start at just $89 for access to all of our themes.
Send Us An Email
Please send us your questions and we will email you back as soon as we can. Product support questions should be posted in our support forums under the Help menu. Our staff will assist you from there.