Forum Support

 
Advanced Search


New Posts
FAQs for Wordpress
If you have a question about Wordpress products please read through a list of our most commonly asked questions here.
[1]

Offline Matt Friend
Free Member
Posts: 12
Posted on: April 07, 2012, 01:09:13 PM

Tristan,

I can get the widgets to show on my iPhone top and bottom positions, but if I click on a post title, I am directed to a page that only shows the template background and the facebook icon at the bottom of the page. Shouldn't I be able to read posts on an iPhone?

Also, how do I set the facebook icon on the iPhone template to go to our facebook page? I am finding no setting for this.

Does the iPhone version of the template have to all be coded by hand? I'm surprised at the lack of control for an iPhone "ready" template.

Thanks,

Matt Friend
Logged

Offline Tristan Rineer
Free Member
Posts: 3858
Posted on: April 09, 2012, 11:50:44 AM

Can you provide a link to your site so I can test it on my phone?

The Facebook icon for mobile uses the same URL as the normal one, which is set in the theme options area.

The mobile version of the site should be fine with any phone, but I'll have to see what your site is doing to make sure there aren't any other issues.
Logged

Offline Matt Friend
Free Member
Posts: 12
Posted on: April 09, 2012, 02:16:36 PM

haiti.chipsnetwork.com/wordpress/

I have the facebook link working on the full site, but it does nothing on iPhone.
Logged

Offline Matt Friend
Free Member
Posts: 12
Posted on: April 09, 2012, 03:10:11 PM

To clarify....the only mobile device I am having this issue with is the iPhone. All other mobile devices are diplaying the site just fine as they all display it in the desktop format.
Logged

Offline Tristan Rineer
Free Member
Posts: 3858
Posted on: April 10, 2012, 01:19:40 PM

If you would prefer to have the iPhone display the full site too, you can disable the mobile version in the theme options area.

I'm in the middle of getting the next design ready for launch, but I should be able to take a look at the code very soon and I'll try to have it figured out for you in a couple days.
Logged

Offline Matt Friend
Free Member
Posts: 12
Posted on: April 10, 2012, 04:10:19 PM

Tristan,

My eyes dried out looking for the disable mobile option in the theme options. Can you tell me where I should be looking? I looked everywhere except for in my bathtub  Undecided. Can't find it......
Logged

Offline Tristan Rineer
Free Member
Posts: 3858
Posted on: April 10, 2012, 04:18:58 PM

Wow...  sorry about that.  I forgot how old the Bridge of Hope theme was.  Unfortunately, it doesn't have the admin toggle, but to disable it only requires a quick change to one line of code.

If you change line #9 of "bridge/template.php" from
Code:
  $s5_isiphone = is_iPhone();
to
Code:
  $s5_isiphone = "NO";
that should be all you need to do.
Logged

Offline zawt
Free Member
Posts: 5
Posted on: April 25, 2012, 01:15:18 AM

Is there any update on this? The iPhone/ mobile version of my site is also not working, and there is limited documentation on it.

Few issues

1. Footer is throwing errors and warnings.

2. The custom logo is not showing, the bridge of hope one is

3. I have set it just to have a list of articles at 'top' ... but when clicking, those articles dont show. Perhaps something to do with the footer warnings?

http://www.zawt.org

Thanks for any update if there is one. If it will be a while and its not just me being dumb then I will disable it for now but wont do until you have had a chance to look at it. thanks!
Logged

Offline Tristan Rineer
Free Member
Posts: 3858
Posted on: April 26, 2012, 07:24:10 AM

The Bridge of Hope design was the first and only one to use that specific mobile detection script, all releases following that design use a much better mobile detection method.

Not having an iPhone, I can't actually test the "iPhone" version of the site.  It should function fine, as I just adapted it from the Joomla version and didn't change anything important; however, I will definitely look at the code again to see what could be causing the errors you mentioned.

I believe the logo issue is just a matter of me forgetting to change the logo call in the mobile version to match the custom one I made for the main layout; I added the ability to set a custom URL for the logo when I converted the design from Joomla, and probably forgot to adjust the code in the mobile to do the same.

Logged
[1]

Jump to:  


Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Page created in 0.037 seconds with 22 queries.
Need some help getting your site up and running? Be sure to check out our tutorials area, post on the forum or hire us
Send Us An Email
Please send us your questions and we will email you back as soon as we can. Product support questions should be posted in our support forums under the Help menu. Our staff will assist you from there.