Forum Support

Shape 5
December 08, 2021, 01:44:08 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Shape 5 Forum
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Site Shaper Installation errors  (Read 925 times)
psyberfox
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 19



« on: October 28, 2012, 09:41:33 AM »

I have downloaded the site shaper (current), and have gone through the installation. After installation however, i get the following error on loading the site (on local server):

The template for this display is not available. Please contact a Site administrator.
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ') ORDER BY c.lft, fp.ordering, a.created DESC LIMIT 0, 4' at line 11 SQL=SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.checked_out, a.checked_out_time, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, CASE WHEN a.modified = 0 THEN a.created ELSE a.modified END as modified, a.modified_by, uam.name as modified_by_name,CASE WHEN a.publish_up = 0 THEN a.created ELSE a.publish_up END as publish_up, a.publish_down, a.attribs, a.metadata, a.metakey, a.metadesc, a.access, a.hits, a.xreference, a.featured, LENGTH(a.fulltext) AS readmore ,CASE WHEN badcats.id is not null THEN 0 ELSE a.state END AS state,c.title AS category_title, c.path AS category_route, c.access AS category_access, c.alias AS category_alias,CASE WHEN a.created_by_alias > ' ' THEN a.created_by_alias ELSE ua.name END AS author,ua.email AS author_email,contact.id as contactid,parent.title as parent_title, parent.id as parent_id, parent.path as parent_route, parent.alias as parent_alias,ROUND( v.rating_sum / v.rating_count ) AS rating, v.rating_count as rating_count,c.published, CASE WHEN badcats.id is null THEN c.published ELSE 0 END AS parents_published FROM klacv_content AS a LEFT JOIN klacv_categories AS c ON c.id = a.catid LEFT JOIN klacv_users AS ua ON ua.id = a.created_by LEFT JOIN klacv_users AS uam ON uam.id = a.modified_by LEFT JOIN klacv_contact_details AS contact on contact.user_id = a.created_by LEFT JOIN klacv_categories as parent ON parent.id = c.parent_id LEFT JOIN klacv_content_rating AS v ON a.id = v.content_id LEFT OUTER JOIN (SELECT cat.id as id FROM klacv_categories AS cat JOIN klacv_categories AS parent ON cat.lft BETWEEN parent.lft AND parent.rgt WHERE parent.extension = 'com_content' AND parent.published != 1 GROUP BY cat.id ) AS badcats ON badcats.id = c.id INNER JOIN klacv_content_frontpage AS fp ON fp.content_id = a.id WHERE a.access IN (1,1) AND CASE WHEN badcats.id is null THEN a.state ELSE 0 END = 1 AND (a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2012-10-28 15:35:20') AND (a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2012-10-28 15:35:20') AND a.catid IN () ORDER BY c.lft, fp.ordering, a.created DESC LIMIT 0, 4 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ') ORDER BY c.lft, fp.ordering, a.created DESC' at line 11 SQL=SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.checked_out, a.checked_out_time, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, CASE WHEN a.modified = 0 THEN a.created ELSE a.modified END as modified, a.modified_by, uam.name as modified_by_name,CASE WHEN a.publish_up = 0 THEN a.created ELSE a.publish_up END as publish_up, a.publish_down, a.attribs, a.metadata, a.metakey, a.metadesc, a.access, a.hits, a.xreference, a.featured, LENGTH(a.fulltext) AS readmore ,CASE WHEN badcats.id is not null THEN 0 ELSE a.state END AS state,c.title AS category_title, c.path AS category_route, c.access AS category_access, c.alias AS category_alias,CASE WHEN a.created_by_alias > ' ' THEN a.created_by_alias ELSE ua.name END AS author,ua.email AS author_email,contact.id as contactid,parent.title as parent_title, parent.id as parent_id, parent.path as parent_route, parent.alias as parent_alias,ROUND( v.rating_sum / v.rating_count ) AS rating, v.rating_count as rating_count,c.published, CASE WHEN badcats.id is null THEN c.published ELSE 0 END AS parents_published FROM klacv_content AS a LEFT JOIN klacv_categories AS c ON c.id = a.catid LEFT JOIN klacv_users AS ua ON ua.id = a.created_by LEFT JOIN klacv_users AS uam ON uam.id = a.modified_by LEFT JOIN klacv_contact_details AS contact on contact.user_id = a.created_by LEFT JOIN klacv_categories as parent ON parent.id = c.parent_id LEFT JOIN klacv_content_rating AS v ON a.id = v.content_id LEFT OUTER JOIN (SELECT cat.id as id FROM klacv_categories AS cat JOIN klacv_categories AS parent ON cat.lft BETWEEN parent.lft AND parent.rgt WHERE parent.extension = 'com_content' AND parent.published != 1 GROUP BY cat.id ) AS badcats ON badcats.id = c.id INNER JOIN klacv_content_frontpage AS fp ON fp.content_id = a.id WHERE a.access IN (1,1) AND CASE WHEN badcats.id is null THEN a.state ELSE 0 END = 1 AND (a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2012-10-28 15:35:20') AND (a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2012-10-28 15:35:20') AND a.catid IN () ORDER BY c.lft, fp.ordering, a.created DESC

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in D:\xampp\htdocs\psyberconsulting_new\components\com_content\models\articles.php on line 482

Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in D:\xampp\htdocs\psyberconsulting_new\libraries\joomla\database\database\mysql.php on line 282

I haven't changed anything yet, and click on SITE straight after the installation finished and I removed the installation folder.

Please advise...
Logged
mikenicoll
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 20162



WWW
« Reply #1 on: October 30, 2012, 01:26:05 AM »

This is due to either an incorrect Xampp setting or an SQL database issue. There might of been a corrupt file in the install as well but usually this shouldn't cause that type of error display.

Are you able to install just a default copy of joomla to your local host?

It is hard to diagnose these kinds of issues without seeing them live. I would re-download the site shaper just to make sure and create a new database. I don't generally see issues like this when sites are uploaded to a live server.

Let me know if you have made any progress since your post.

Miken

« Last Edit: October 30, 2012, 01:34:50 AM by mikenicoll » Logged

Mike Nicoll
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
psyberfox
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 19



« Reply #2 on: November 22, 2012, 01:48:25 PM »

Hi there,
Apologies for the delay... been running around and travelling on business...
I have just tried this on another installation of xampp and still get the same errors Sad
W
Logged
mikenicoll
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 20162



WWW
« Reply #3 on: November 22, 2012, 03:47:55 PM »

Can you try re-installing Xamp and the Template to see if this helps. We have multiple users that use Xampp and the only issues we ever see are issues with strict mode php settings.

Also can you see if this issue occurs on a live environment so we can narrow it down to Xampp exclusively.

-Mike
Logged

Mike Nicoll
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
psyberfox
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 19



« Reply #4 on: December 20, 2012, 03:08:24 AM »

Hi Mike,
I have tried this on a fresh install of xampp on Windows 8 and i still get the same error...
W
Logged
psyberfox
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 19



« Reply #5 on: December 20, 2012, 03:56:44 AM »

Just to let you know that I eventually got it up and running - thank you for the help!
I uninstalled the entire joomla / php / xampp and reinstalled and voila!
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Looking for the largest variety in template designs? Look no more. Never buy 1 theme again. Signups start at just $89 for access to all of our themes.
Send Us An Email
Please send us your questions and we will email you back as soon as we can. Product support questions should be posted in our support forums under the Help menu. Our staff will assist you from there.