Forum Support

Shape 5
April 17, 2021, 06:15:48 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Shape 5 Forum
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Problems with s5 image fader v3  (Read 805 times)
fbcdennis
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 5



« on: November 14, 2012, 11:13:34 AM »

Hello,

I am using the image fader at www.fbcdennis.org/joomla.  We changed templates to the touch of soul template. 

The problem that I am having is the fader will only show  images that were on the site before the template switch.  I have uploaded new images but they will not show up on the fader. 

I have uninstalled the module and reinstalled only to have the same problem.

I am one of two super users for the site.  He loaded all the previous images so I had him upload two images that I created but they do not show up either.

I am using legacy 1.0.  The images that I am using are .jpg file format.

Brian
Logged
mikenicoll
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 20162



WWW
« Reply #1 on: November 14, 2012, 05:55:44 PM »

Can you make sure all the images are in the /images folder on the ftp and that they are being redirected to properly in the S5 ICAFv3.0. Even a typo could cause this if they don't match up properly.

Also make sure you are using the correct  /images folder.

If you still can't figure it out let me know

-Mike
Logged

Mike Nicoll
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
fbcdennis
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 5



« Reply #2 on: November 14, 2012, 06:24:11 PM »

I had all the images that I was using in a folder called banners in the images folder so /images/banners.  All three images were in this folder.  Only one image would display on the front end, that one was the image that had been on the site for months.  The other two have only been uploaded recently.

I tried to upload three images to just the images folder.  I named them 0_0m.jpg, 0_1m.jpg, 0_2m.jpg.  None of the three are showing up.

I have put the directory path as http://www.fbcdennis.org/joomla/images/

I tried the directory path with out the / after images.  This did not help still not working.





Logged
mikenicoll
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 20162



WWW
« Reply #3 on: November 14, 2012, 06:31:19 PM »

Could you PM me the FTP and Joomla access so I can see what you have done wrong.

Just put your images in the images folder and name them as s5mike1, s5mike2 etc so I can see them and apply them to the fader for you.

-Mike
Logged

Mike Nicoll
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
fbcdennis
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 5



« Reply #4 on: November 15, 2012, 12:56:23 PM »

Thanks Mike for all you help.  I played with it some more and got it to work.
Logged
mpmfamily
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 9



« Reply #5 on: June 05, 2013, 09:25:43 PM »

I am experiencing the same problem.  I updated the site, changed a few pictures and now the entire S5 Image Fader is gone.  I've tried everything I know to do.  I've set the directory to /images and nothing is showing.  I even tried the full URL.  Any suggestions?
Thanks,
Michael
Logged
mpmfamily
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 9



« Reply #6 on: June 06, 2013, 12:01:58 AM »

Never mind.  I figured it out. 

For those who are still dealing with this issue, here are the instructions...
In the S5 Image Fader module, find the section labeled 'Basic Options', then look for the 'image directory path' field.  Make sure this field is left blank.  Then, open the 'Advanced Options' section and make sure your image links are formatted like this ... images/image_fader_1.jpg .

That should do it.  Your images should show up.

Michael
Logged
mikenicoll
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 20162



WWW
« Reply #7 on: June 06, 2013, 04:59:17 PM »

Hello,

Thanks for the update. That is indeed the correct way to set this up.

-Mike
Logged

Mike Nicoll
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Looking for the largest variety in template designs? Look no more. Never buy 1 theme again. Signups start at just $89 for access to all of our themes.
Send Us An Email
Please send us your questions and we will email you back as soon as we can. Product support questions should be posted in our support forums under the Help menu. Our staff will assist you from there.