Forum Support

 
Advanced Search


[1]

Offline neilhcd
Free Member
Posts: 16
Posted on: January 28, 2013, 11:53:16 PM

I'm using Joomla 5.8. I have spent several hours trying to find information for configuring the either of these modules. I can't get either of them to display my photos. All I get for the Image Slide is a blank with left & right arrows and the stop/play button. With the Image Fader I only get a black screen with a "rolling" line in the middle like it is trying to load the image. All the Joomla extensions I have ever used always have instructions for configuring the modules, but I can't seem to find that information for the Shape5 extensions. I've tried these modules in the Life Journey template and the Touch of Soul template and have the same results in both. All I can think of is that I do not have the correct file names for the pictures. I used Firebug to see what the file names are on the template demo and made my file names the same, but I still don't have pictures. Do I need to edit the css file or what? You can't imagine my frustration with this. I've wasted so much time trying to figure this out and I just don't understand why there isn't better documentation for your modules. This is my first experience with Shape 5 and so far I'm not too impressed.
The site I'm working on is: www.calvarythecross.org/new_site

Logged

Offline mikenicoll
Free Member
Posts: 20162 WWW
Posted on: January 29, 2013, 06:15:24 PM

Hello,

Sorry for all the difficulty you have been having. I have posted the documentation below:

S5 Image Slide:

http://www.shape5.com/demo/index.php?bridgeofhope/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=142

S5 Image and Content Fader:

http://www.shape5.com/demo/corporate_response/index.php/extensions/s5-image-and-content-fader

There is also a video tutorial that I added in our Extensions page that briefly explains how to use and install this specific Extension.

-----------------

When you see a black background or nothing in the image section this means that the image path is either incorrect or not being loaded by the server properly.


-Mike
« Last Edit: January 29, 2013, 06:21:03 PM by mikenicoll »
Logged

Offline neilhcd
Free Member
Posts: 16
Posted on: January 30, 2013, 11:19:22 PM

Thanks Mike, but I'm still confused. I'm not sure of the server information. I am using cPanel on my hosting site, which (I think) is different than my site. I'm used to adding files from /images/file_name/photo.jpg. From the looks of this I need to have an actual www.website.com for storing my pictures. Do I need to ask my host what the actual web address is for my files? I really thought this would be a lot simpler than it is. I also tried the Site Shaper, but apparently it doesn't work on Joomla 2.5.x for this template. Do I have to use the s5 modules for these templates or can I install normal Joomla extensions too?

Thanks,

Neil
Logged

Offline mikenicoll
Free Member
Posts: 20162 WWW
Posted on: January 30, 2013, 11:28:34 PM

Hello,

The Site Shaper for Life Journey is available in J2.5 or J1.5 and the Template is available in J1.7 which upgrades through the backend to 2.5 in a few clicks.

Regarding your images you don't have to have them uploaded to another website. As long as they are on the server you should be able to reference them from the module by locating the image path and adding it in the fields.

You don't need to use all the S5 modules but the S5 Box module is required for the Login/Register popups to function as well as a few other things. Any extension will work on our templates so you have the option to use whatever you want here.

If you still have trouble with getting your images to load to the Image and Content Fader or the Image Slides let me know and I can take a closer look for you. Also make sure you add at least 2 images to the module.

-Mike
Logged

Offline neilhcd
Free Member
Posts: 16
Posted on: January 31, 2013, 01:16:04 PM

I figured out the server URL (duh!  Shocked ). I tried the various slide extensions and like the Image and Content Fader, but it doesn't work with mootools selected. Do I need to install mootools? It works fine in Legacy mode, but why does it return to a white blank instead of returning to the first picture?
I've attached a screenshot of what happens when mootools is selected.
Logged

Offline neilhcd
Free Member
Posts: 16
Posted on: January 31, 2013, 01:24:47 PM

I also figured out why it returned to a blank white screen. Another "user error" - It helps to ensure the complete URL is correct, without additional characters or missing letters. I still would like the mootools portions to work.
Thanks
Logged

Offline mikenicoll
Free Member
Posts: 20162 WWW
Posted on: January 31, 2013, 02:42:26 PM

Hello,

Not sure why the mootools version isn't working. If you PM me your Joomla credentials I can take a look.

-Mike
Logged
[1]

Jump to:  


Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Page created in 0.03 seconds with 23 queries.
Need some help getting your site up and running? Be sure to check out our tutorials area, post on the forum or hire us
Send Us An Email
Please send us your questions and we will email you back as soon as we can. Product support questions should be posted in our support forums under the Help menu. Our staff will assist you from there.