Forum Support

Shape 5
October 20, 2021, 06:55:08 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Shape 5 Forum
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Shaper text overlay invisible, Images won't load unless mouseover  (Read 627 times)
dmock9999
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 23



« on: June 17, 2013, 11:12:18 AM »

Thank you for the swift response to my previous post.

I installed the modern flavor shaper, and after hours of trying to figure this out I'm hoping you can give me some assistance.  The entire overlay to the shaper appears to be invisible.  The text at least loads, as it can be highlighted, but it won't display.  Additionally, images on the page appear invisible unless I mouse over them.  I'm guessing this is a common problem, as the shaper is pretty much installed out of the box. 

Attached a screenshot of the issue to make it more clear.  Appreciate the help!
Logged
Tristan Rineer
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 3858

Gravatar


« Reply #1 on: June 17, 2013, 11:34:23 AM »

Can you provide a URL?

The demo was created using the shaper; I develop and create demo content on my personal server and use the same shaper to create the demo as is made available for download.

For the images not loading, it's probably because they're set to "lazyload", they should automatically load as you begin to scroll down the page.

I'll need to actually look at the fader on your site to see what's going on with it.
Logged

Tristan Rineer
------------
Shape 5 Team



- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
dmock9999
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 23



« Reply #2 on: June 17, 2013, 11:40:37 AM »

Thanks for the reply.  I tried scrolling down the page, didn't seem to work.


Here's the site link:

http://buzzgrip.net/
Logged
Tristan Rineer
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 3858

Gravatar


« Reply #3 on: June 17, 2013, 11:43:49 AM »

Something on your site is loading a second copy of jQuery, which is most likely what is breaking the scripts.  Do you have any other plugins activated?
Logged

Tristan Rineer
------------
Shape 5 Team



- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
Tristan Rineer
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 3858

Gravatar


« Reply #4 on: June 17, 2013, 12:01:11 PM »

If you don't know what's loading the second jQuery, you can try adding the following code to the beginning of the theme's functions.php file:

Code:
if( !is_admin()){wp_deregister_script('jquery');}
Logged

Tristan Rineer
------------
Shape 5 Team



- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
dmock9999
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 23



« Reply #5 on: June 17, 2013, 01:19:56 PM »

Thank you Tristan, solved the problem!  The issue was, as you mentioned, multiple instances of jquery.  After disabling some plugins, I determined the culprit to be the Easy Restaurant Menu Manager plugin. 

Code:
if( !is_admin()){wp_deregister_script('jquery');}

Adding this to the beginning of functions.php did not solve the problem.  However, going off your suggestion that multiple jquery scripts was the issue, I was able to go into the plugin's code and add a second clause to the if statement that executes wp_enqueue_script('jquery');.  Now it only loads the plugin's jquery scripts on the page that requires the plugin:

Code:
if (!is_admin() && is_page('menu')){

Now I can finally move on.  Love this template by the way.  Thanks so much for your help solving this problem! 
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Looking for the largest variety in template designs? Look no more. Never buy 1 theme again. Signups start at just $89 for access to all of our themes.
Send Us An Email
Please send us your questions and we will email you back as soon as we can. Product support questions should be posted in our support forums under the Help menu. Our staff will assist you from there.