Forum Support

Shape 5
June 12, 2021, 06:15:19 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Shape 5 Forum
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Change menu font  (Read 428 times)
freddemor
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 8



« on: August 11, 2013, 03:03:29 AM »

Can someone tell me how i change the menu font? I tought it was enough to change the highlight font, but that wasnt enough.
Someone??
Logged
mikenicoll
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 20162



WWW
« Reply #1 on: August 11, 2013, 03:13:46 PM »

Hello,

You should be able to change the menu font directly through the Highlight Font in the Template Manager. The Highlight Font will target the main menu, search fields, titles and a few other elements. The default highlight font for the menus is specified as Raleway.

Make sure when you change the font in the Template Manager your changes are being applied. If they aren't make sure the vertex.json file is writable and try a different browser to see if the changes take effect.

-Mike
Logged

Mike Nicoll
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
shamrock
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 74



WWW
« Reply #2 on: August 26, 2013, 09:48:23 PM »

Is it possible to make the font size bigger on the Main Menu?  I have changed the font to Arial, but it still looks compressed to me, and I would like the text to be a lot bigger than it is.  More like the size of the font in the accordian menu.

Also, can I make the text in the Top Menu a different colour?  Because I have changed the background image to a dark colour, the Top Menu now disappears unless on hover when it turns into the highlight2 colour.

www.shirtitude.com.au
Logged
mikenicoll
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 20162



WWW
« Reply #3 on: August 27, 2013, 05:00:56 PM »

Hello,

1) You can change the font of the main menu by adding this to the custom.css and adjusting the value to your liking:

#s5_nav li {
font-size: 1.2em;}


2) You can change the color similarly like this:

#s5_nav li a {
color: #ff0000 !important;}


-Mike
Logged

Mike Nicoll
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
shamrock
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 74



WWW
« Reply #4 on: August 28, 2013, 09:41:24 PM »

That worked for changing the font size and colour on the Top Menu, but I am wanting to change the font size on the Main Menu.
Logged
mikenicoll
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 20162



WWW
« Reply #5 on: August 28, 2013, 09:46:34 PM »

Hello,

That was the main menu I was targetting. The other menu I see on your site would use the following element code.

#s5_pos_top_menu

-Mike
Logged

Mike Nicoll
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Looking for the largest variety in template designs? Look no more. Never buy 1 theme again. Signups start at just $89 for access to all of our themes.
Send Us An Email
Please send us your questions and we will email you back as soon as we can. Product support questions should be posted in our support forums under the Help menu. Our staff will assist you from there.