Forum Support

Shape 5
May 13, 2021, 07:26:11 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Shape 5 Forum
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Logo  (Read 606 times)
kdoyle
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 65



« on: June 18, 2014, 01:10:11 PM »

How do I change the logo?
Logged
agould
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 13



« Reply #1 on: June 18, 2014, 01:49:34 PM »

See here:

http://www.shape5.com/joomla_tutorials.html

There is a PDF on how to do this.

I created a custom HTML module and published it to the logo position.

HTH
Logged
mikenicoll
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 20162



WWW
« Reply #2 on: June 18, 2014, 07:28:34 PM »

Hello,

Just swap out the s5_logo.png file on the server in the /images folder with your own image.

-Mike
Logged

Mike Nicoll
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
angour
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 16



« Reply #3 on: June 19, 2014, 01:09:09 PM »

Hi guys, Im posting here as I have a slight issue with the logo... I have replaced it per instructions, I created a module with an image in it and assigned it to the logo position, however, it creates a massive white gap between the logo and the menu... there is no spaces/empty lines in the logo module at all, just the small image.

I tried doing it via the css route, but surprisingly I could not find the corpway template folder in the list of the template folders on my ftp! I had it installed yesterday and I can see it in the list of templates in the Joomla backend, but the template folder is nowhere to be found....

Would be grateful for any advise.

Im attaching the screenshots
Logged
mikek
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 28743



WWW
« Reply #4 on: June 20, 2014, 07:16:59 AM »

Hello,

Please post a url to where this occurs.
Logged

Mike Knott
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
angour
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 16



« Reply #5 on: June 21, 2014, 03:27:46 AM »

Hi, please see it here: http://ams8.siteground.eu/~carame97/upgrade/
Logged
mikek
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 28743



WWW
« Reply #6 on: June 21, 2014, 07:00:24 AM »

Hello,

That is how tall your module is. I am looking at the source of it and you have all these extra divs at the bottom of it:


<div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;">
<div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;">
<div id="ckimgrsz" style="left: 450.5px; top: 0px;">
<div id="ckimgrsz" style="left: 450.5px; top: 0px;">
<div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;">
<div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;">
<div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;">
<div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;">
<div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;">
<div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;">



Each of those is adding about a 20px tall div to the module. The template doesn't control this, that's all in the module you have published there.
Logged

Mike Knott
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
angour
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 16



« Reply #7 on: June 21, 2014, 10:02:14 AM »

Thanks, I tried again deleting any lines under the image and it was not showing anything to delete... so I created a new module from scratch and that seems to have helped.  Wink
Logged
mikenicoll
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 20162



WWW
« Reply #8 on: June 21, 2014, 08:44:37 PM »

Glad you got it sorted. Let us know if you have any further questions.

-Mike
Logged

Mike Nicoll
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Looking for the largest variety in template designs? Look no more. Never buy 1 theme again. Signups start at just $89 for access to all of our themes.
Send Us An Email
Please send us your questions and we will email you back as soon as we can. Product support questions should be posted in our support forums under the Help menu. Our staff will assist you from there.