Forum Support

Shape 5
May 11, 2021, 08:04:58 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Shape 5 Forum
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: ion icons  (Read 576 times)
jimbondox
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 795



« on: August 24, 2014, 10:46:11 PM »

Can I get a better explanation of it? very vague description. says it is available, but when I copy the code and place in a module... nothing..just a circle. please explain, I went through the faq also
Logged
mikek
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 28743



WWW
« Reply #1 on: August 25, 2014, 07:04:55 AM »

Hello,

There is a tutorial on using them found here:

http://www.shape5.com/demo/risen_hope/index.php/features-mainmenu-47/continued-vertex-features/ion-icons-integrated
Logged

Mike Knott
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
skumkudde
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 6



« Reply #2 on: August 25, 2014, 09:20:10 AM »

Hi,

I'm also having trouble with the icons. I've placed the sample code in articles but can't get any icons to show. I'm using a clean installation, no siteshaper - do I need to install any additional modules/whatever for the icons to work?
Logged
mikek
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 28743



WWW
« Reply #3 on: August 25, 2014, 12:50:40 PM »

Hello,

Make sure you have Ion Icons enabled in the Vertex admin under the General tab.
Logged

Mike Knott
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
skumkudde
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 6



« Reply #4 on: August 25, 2014, 02:47:51 PM »

Hi,

It's enabled. I tried installing a siteshaper, still not working...
Logged
mikenicoll
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 20162



WWW
« Reply #5 on: August 25, 2014, 04:09:39 PM »

Hello,

Can you try adding the code with the editor set to "None". Also, be sure that Super User - Text Filtering is set to None as well. Here is a code block example from one of our Site Shapers that I tested.
Code:
<div class="icon_outer_wrap">
<div class="icon_hover">
<a href="" class="ion-link icon_element"></a>
</div>
<div class="icon_non_hover">
<span class="ion-headphone icon_element"></span>
</div>
</div>

If that doesn't work let us know and we can look into it further. The latest downloads appear to be working for me with the coding above so its just possible something is interfering.
Logged

Mike Nicoll
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
planetfish
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 1



« Reply #6 on: August 26, 2014, 06:18:26 AM »

Having the same problem. I came here to report the problem but I see it's already reported.
Just to clearify what causes the problem: The ion icon code as installed with the SiteShaper is using code that is being cleaned out by the backend editor (by default TinyMCE). This is why mikenicoll is correct in his explanation. It will work if you edit the module with the editor settings switched to "none".

Is there another way to get around this without having to change the backend config in order to modify the module? I believe it's due to the fact that you are using <a>[/url] and <span></span> tags without any content. Therefore TinyMCE thinks of them to be redundant and deletes them.
Logged
mikek
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 28743



WWW
« Reply #7 on: August 26, 2014, 07:50:22 AM »

Hello,

Unfortunately, this is a problem with the editor itself. I've found several reports of the problem, it even strips calls, which have to be empty:

https://moodle.org/mod/forum/discuss.php?d=240159

The only way I can see it working is to either enter some dummy text in the spans like a period (you shouldn't see it since the size of the text is so larger), or turn the editor off while you're editing these areas.
Logged

Mike Knott
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
skumkudde
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 6



« Reply #8 on: August 27, 2014, 12:13:09 PM »

Hi,

Setting the editor to "None" solved it. Since I'm not hardcore enough to edit without an editor I switched to JCE instead of TinyMCE. It works well with JCE..
Logged
mikenicoll
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 20162



WWW
« Reply #9 on: August 27, 2014, 11:04:56 PM »

Glad you got it sorted.

Let us know if you have any further questions.
Logged

Mike Nicoll
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Looking for the largest variety in template designs? Look no more. Never buy 1 theme again. Signups start at just $89 for access to all of our themes.
Send Us An Email
Please send us your questions and we will email you back as soon as we can. Product support questions should be posted in our support forums under the Help menu. Our staff will assist you from there.