Forum Support

Shape 5
December 05, 2021, 12:11:28 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Shape 5 Forum
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Tabs  (Read 683 times)
edym
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 47



« on: November 28, 2014, 11:58:32 PM »

Hi,

1. About the 2 Tabs under the slider in frontpage, I just need Tab 1 coz I have only four main areas to display. How can I hide Tab 2 so that it won't slide to the empty tab (coz i unpublished Tab 2). Just keep showing tab 1 in static is fine, it now keep sliding even with tab 1 only.
« Last Edit: December 01, 2014, 04:43:42 PM by mikenicoll » Logged
edym
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 47



« Reply #1 on: November 30, 2014, 09:02:05 PM »


Another problem is that, after I hided some content in the frontpage, there is unwanted white space. Please have a look of the attachment, how can I remove the white space so that the top blue color can stick with the grey bar? Thx.
Logged
mikenicoll
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 20162



WWW
« Reply #2 on: December 01, 2014, 04:44:57 PM »

Hello,

1) If you are only using 4 Tabs the navigation shouldn't appear. Generally this occurs if you have more than 5 Tabs. If not can you post a URL?

2) This is an empty component DIV used for Articles. You can hide it in the Template Manager under the General Tab > Hide Component On Pages
Logged

Mike Nicoll
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
edym
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 47



« Reply #3 on: December 02, 2014, 04:30:33 AM »

Here it is the frontend.
http://nathsingc.com/insp/

And I cannot find the "General Tab > Hide Component On Pages" option in the backend. Please help.
Logged
pbt39
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 45



« Reply #4 on: December 02, 2014, 02:16:02 PM »

template manager -> name of the template -> Vertex -> general
WOULD YOU LIKE THE CONTENT AREA SHOWN ON THE FRONTPAGE? -> "mark name where to hide"
Logged
mikenicoll
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 20162



WWW
« Reply #5 on: December 02, 2014, 05:10:31 PM »

Hello,

This should hide the navigation:

#s5_button_wrap2 {
display: none !important;}
Logged

Mike Nicoll
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
edym
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 47



« Reply #6 on: December 02, 2014, 11:23:06 PM »

I found "WOULD YOU LIKE THE CONTENT AREA SHOWN ON THE FRONTPAGE", but don't know which item should I select. I tried to select somes item but there is no change in the front-page. How can I remove the empty space? Thx for helping.
Logged
mikenicoll
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 20162



WWW
« Reply #7 on: December 04, 2014, 05:14:42 AM »

Hello,

You would want to make sure there is a check box next to the menu items where you don't want the empty space to appear. This space is meant for articles so you need to disable it if you don't have any under a specific menu item.
Logged

Mike Nicoll
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
edym
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 47



« Reply #8 on: December 06, 2014, 10:32:23 PM »

Thx, your below code hided the button.
#s5_button_wrap2 {
display: none !important;}

But I have no idea about this one,
"You would want to make sure there is a check box next to the menu items where you don't want the empty space to appear. This space is meant for articles so you need to disable it if you don't have any under a specific menu item."

Please see my screen capture, I don't know what option should I choose in order to hide the empty space.
« Last Edit: December 06, 2014, 10:35:32 PM by edym » Logged
mikenicoll
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 20162



WWW
« Reply #9 on: December 08, 2014, 08:09:31 PM »

Hello,

All those options are Menu Items that are part of your Joomla Backend. If you click on one of them a check mark will appear. Any Menu Item with a check mark will remove the component (and empty box) if no articles are showing.
Logged

Mike Nicoll
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
edym
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 47



« Reply #10 on: December 08, 2014, 10:36:02 PM »

I hided everything except the newly created menu items. Seems it works. Thx.
Logged
mikenicoll
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 20162



WWW
« Reply #11 on: December 08, 2014, 11:08:14 PM »

NP Smiley
Logged

Mike Nicoll
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
edym
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 47



« Reply #12 on: December 27, 2014, 10:15:59 PM »

Hi,

I got the same problem in the second language of my site.
Please have a look at below.
http://nathsingc.com/insp/index.php/en/

As you see in the attachment, there is unwanted white empty area between the bottom logo and the green area, how can I remove the white empty space? Thx.
Logged
edym
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 47



« Reply #13 on: December 27, 2014, 10:24:31 PM »

It's a bit confusing that when I check all the boxes in ""WOULD YOU LIKE THE CONTENT AREA SHOWN ON THE FRONTPAGE", the problem gone. Anyway, my problem is solved at the moment.
Logged
mikenicoll
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 20162



WWW
« Reply #14 on: December 29, 2014, 05:04:15 PM »

Ok glad you got it sorted!
Logged

Mike Nicoll
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Looking for the largest variety in template designs? Look no more. Never buy 1 theme again. Signups start at just $89 for access to all of our themes.
Send Us An Email
Please send us your questions and we will email you back as soon as we can. Product support questions should be posted in our support forums under the Help menu. Our staff will assist you from there.