Forum Support

Shape 5
December 06, 2021, 09:20:38 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Shape 5 Forum
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: sub menus don't work properly on tablet  (Read 529 times)
thaimacky
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 34



« on: December 24, 2014, 03:23:59 PM »

hi there,

as you can see on the attached screenshot the arrows in the main menu are not placed properly on my tablet screen (samsung galaxy 2).

like this the problems are that

a. most users won't even notice there is a submenu
b. as only this small hidden arrow opens the submenu, it is almost impossible to do so with a finger even if you know you have to hit the arrow to open it
c. if i hit just 1mm to the left or to the right then it will reload the site (or what "onclick" command ever is connected with that main menu)

like this the website is not functional - at least not on a samsung galaxy 2 tablet.

the joomla version of "modern flavor"  does not have these issues. there the arrows are placed where they should be and even more important: the whole main menu (word + arrow) will open the submenu...

do you have any solution for this?

thks
merry x-mas
mac


edit:

a) ok, i just realised that the issue with the arrows that somehow don't understand or accept the padding-right order from the original css seems to appear only in the original web browser that comes with the samsung tablet (which is not the best one anyways - but still lots of people use this one i guess).

b) this issue happens also in other browsers: only if i can manage to hit that small arrow in main menu it opens the submenu. it would be nice if the whole main menu container leaded to its submenu. possible?


edit again:

as it was x-mas time and (of course) there are no replies during these days i tried again to find the solution for issue b) myself.
it seems that this guy here had the same problem: http://www.shape5.com/component/option,com_smf/Itemid,75/topic,34199.0/

the explanation there is:
"...when it's an actual link the arrow opens the sub page and the text still opens the link. If it's not a link, like a menu separator or a call javascript:; then the entire link (text and arrow) will open the sub..."

so, this would be perfect but although it is not a link in my case the text does not open the submenu. i tried to add "javascript:;" as an url placeholder but this will automatically be deleted in wordpress after saving the menu. is there another placeholder i should use or just leave the url open (as i did for now)?

just went live with the site here: http://www.elephantclub.ch

just to make sure: this problem happens only with "tablet screen size" when you have to click the menu in order to open the submenu. the hovering on the wide screen size works perfectly...
« Last Edit: December 29, 2014, 06:16:53 AM by thaimacky » Logged
Tristan Rineer
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 3858

Gravatar


« Reply #1 on: December 29, 2014, 08:09:49 AM »

I've attached a zip that has a fix; extract it and upload the whole folder to {themedir}/vertex (it should replace the vertex/s5flex_menu folder).

As for the arrow not showing, I asked Mike and this is the answer I got:

Quote from: mikek
I?m not sure why they aren?t showing for him, unless he?s not waiting for the whole page to load. I just tried my wife?s Galaxy Tab and the arrows show fine there. I don?t see anything in firebug that would prevent them from showing either.

Hopefully the mini-patch does what you need.
Logged

Tristan Rineer
------------
Shape 5 Team



- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
thaimacky
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 34



« Reply #2 on: December 29, 2014, 12:38:19 PM »

...perfect - that zip file did the trick - thks a lot!

the small issue on the galaxy tablet happens only in the original web browser that comes with the tablet (don't even know what browser it is). the arrows are showing as you can see on the screen shot in my first post. just some of them do somehow not understand the "padding-right" in the css and are right on top of the text of the main menu container. anyway, as now the whole container opens the submenu this is good enough for me....

cheers
mac
« Last Edit: December 29, 2014, 12:43:09 PM by thaimacky » Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Looking for the largest variety in template designs? Look no more. Never buy 1 theme again. Signups start at just $89 for access to all of our themes.
Send Us An Email
Please send us your questions and we will email you back as soon as we can. Product support questions should be posted in our support forums under the Help menu. Our staff will assist you from there.