Forum Support

Shape 5
April 19, 2021, 11:48:25 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Shape 5 Forum
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: How to change the color of background and text  (Read 915 times)
lorenzo83
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 4



« on: January 03, 2015, 04:42:44 PM »

Hi,

I want to change the background color and the text on button in this page :
http://www.lemuycommerces.com/essai/index.php/centre-esthetique/arielle-esthetique
(Nos activites, photos et videos, localisation, etc...)

can you help me please, i've test in S5 Tab Show v2, the option are available but not in the V3 ....

Thanks

PS :sorry for my bad english because i'm french....
« Last Edit: January 04, 2015, 05:55:35 AM by lorenzo83 » Logged
mikek
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 28743



WWW
« Reply #1 on: January 05, 2015, 08:47:52 AM »

Hello,

You would need to add css like this to your template:

.s5_tab_show_slide_button_inactive {
background:#CCCCCC !important;
color:#000000 !important;
}

.s5_tab_show_slide_button_active {
background:#666666 !important;
color:#FFFFFF !important;
}
Logged

Mike Knott
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
lorenzo83
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 4



« Reply #2 on: January 05, 2015, 11:33:12 AM »

Thanks but i've add the code in custom.css and template.css, but i' don't know how to activate it.

I need insert Huh? on
Module Class Suffix or Custom Class or other Huh?

Thanks
Logged
mikek
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 28743



WWW
« Reply #3 on: January 06, 2015, 08:11:17 AM »

Hello,

You would add it to your custom.css file. There's nothing in the module configuration you would add this to.
Logged

Mike Knott
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
jmzimmerle
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 29



« Reply #4 on: January 13, 2017, 02:39:12 AM »

Interested in doing the same - however, when I add the code to custom css there are no changes.

Additionally, the module is not centering the pretext items and the outer pretext is showing outside of the background image.

Ideas?
Logged
mikek
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 28743



WWW
« Reply #5 on: January 13, 2017, 08:40:06 AM »

Hello,

Please post an active url, the one above is no longer valid. The code I gave above should work as I tested it in Firebug. Be sure to clear any cache on your browser and disable it on your server.
Logged

Mike Knott
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
jmzimmerle
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 29



« Reply #6 on: January 13, 2017, 09:28:30 AM »

Hello,

Please post an active url, the one above is no longer valid. The code I gave above should work as I tested it in Firebug. Be sure to clear any cache on your browser and disable it on your server.

Thanks - www.weserve.pro
Logged
mikek
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 28743



WWW
« Reply #7 on: January 14, 2017, 10:00:47 AM »

Hello,

You have some kind of compressor plugin on your site and I cannot even determine where css is coming from. As I stated above you need to disable all forms of cache, including plugins. It is currently calling files like this, which is not part of the template:

http://www.weserve.pro/A.modules,,_mod_s5_tab_show,,_s5_tab_show,,_s5_tab_show.css+media,,_syw,,_css,,_fonts-min.css+cache,,_mod_weblinklogos,,_style_116.css+modules,,_mod_weblinklogo,,_styles,,_common_styles-min.css,Mcc.62Qpi7qtXa.css.pagespeed.cf.gXGZj-l0qD.css

I need all of that disabled so I can view what is controlling the css.

Also, what you are asking for is custom coding. We don't provide modification services like this as part of our support. I can help you identify the css for the buttons though, but not more than that.
Logged

Mike Knott
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
jmzimmerle
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 29



« Reply #8 on: January 28, 2017, 09:56:51 AM »

Hey Mike - Thanks for your patience.  I believe we have everything (caching etc.) turned off -

As I had indicated earlier, the "in the box" presets do not seem to be working correctly.  The text that should be centered is justified left and the title information does not even appear.  Any assistance is appreciated.

It appears that the module is not permitting the background image to cover the entirety of the intended background - it appears cropped.  I have experimented with the other sample code for Big Business and note that I cannot apply a background image to the Pricing Table example either - it simply crops the image to a smaller area than intended.

On the Big Business demo site I see:
<section id='"s5_bottom_row2_area1" class=s5_slidesection s5_yes_custom_bg">...</section>

On my site, in the same area, I see:
<section id='"s5_bottom_row2_area1" class=s5_slidesection s5_no_custom_bg"> == $0
<div id="s5_bottom_row2_area2" class="s5_no_custom_bg">...</div>
</section>

I have enabled a custom background but it appears the site/module doesn't recognize it (Huh)

I have taken steps to disable ALL non-Joomla core components and work my way back up re-enabling and experimenting.  In all instances the result is the same.
« Last Edit: January 29, 2017, 03:59:51 AM by jmzimmerle » Logged
mikek
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 28743



WWW
« Reply #9 on: January 29, 2017, 03:53:26 PM »

Hello,

I'm sorry I'm not sure what your request is now, the original question was about changing colors of the tabs, and now it seems to be about background images. The background image shown on the demo is not controlled by the module, it's the row background image controlled in the template settings. Under the Main/Layout tab in the template configuration there is a place to enter a background for each row of the template. You need to set the image to #s5_bottom_row2_area1 and not the module's background. I would highly suggest installing a site shaper into a sub folder to use that as a reference point and copy any settings you require from it. I also don't see any issues with the text color or centering on your site.
Logged

Mike Knott
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
jmzimmerle
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 29



« Reply #10 on: January 29, 2017, 06:24:19 PM »

Thanks Mike - I appreciate your help.  We've fixed the background issue but I still have a problem with the display:

1.  No icon (I presume this is called by the module suffix class  white-title s5_icon.ion-android-textsms)
2.  Pretext Outside and Pretext Inside are justified left (unless we are supposed to code it otherwise?

I truly appreciate the assistance you folks provide - frankly if there were additional documentation available other than the sparse and somewhat cryptic stuff that is currently on the Shape5 site we could have solved things like the background graphics issue a long time ago - not all of us are the wiz-bang coding types like you guys.

Thanks for the help.

JM
Logged
mikek
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 28743



WWW
« Reply #11 on: January 30, 2017, 09:21:13 PM »

Hello,

Your background image is not fixed, it still shows exactly like it did yesterday.

1. Yes, you need a module class suffix for the icon, that is detailed on the following page: http://www.shape5.com/demo/big_business/index.php/tutorials-menu-48/custom-code-for-this-design

2. We don't used pre-text on the demo, and it is supposed to be left aligned if you use it. If you add the following to custom.css it would change this:

.s5_tab_show_pretext_inside {
text-align:center !important;
}

This is why I suggested for you to install the site shaper, it is a live example of the site so you can copy any settings that you require for a working copy of the demo.
Logged

Mike Knott
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Looking for the largest variety in template designs? Look no more. Never buy 1 theme again. Signups start at just $89 for access to all of our themes.
Send Us An Email
Please send us your questions and we will email you back as soon as we can. Product support questions should be posted in our support forums under the Help menu. Our staff will assist you from there.