Forum Support

Shape 5
September 17, 2021, 10:43:44 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Shape 5 Forum
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Social Icons not working on INCLINE  (Read 345 times)
stewartgiv
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 2



« on: January 26, 2015, 02:50:18 PM »

When I open the Social Icons module, the code appears blank. I copied the module to a new item and unpublished the original. I then went into the source coding of the new module, copied the code below (intending to delete "googleplus", "rss" and "pinterest.") I published the module to Custom 6 on "all pages" but it does not show.  I then disabled the new module, republished the original, and it will not now appear in Custom 6.  What am I doing wrong?

<a href="javascript:;" class="social_icon ion-social-facebook">[/url]
<a href="javascript:;" class="social_icon ion-social-twitter">[/url]
<a href="javascript:;" class="social_icon ion-social-googleplus">[/url]
<a href="javascript:;" class="social_icon ion-social-rss">[/url]
<a href="javascript:;" class="social_icon ion-social-pinterest">[/url][/size][/size][/size]
Logged
mikenicoll
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 20162



WWW
« Reply #1 on: January 26, 2015, 06:02:17 PM »

Hello,

Disable your editor in the Global Configuration before pasting the stock code. The default Joomla editor strips certain coding on submission.
Logged

Mike Nicoll
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
smuir
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 117



« Reply #2 on: March 05, 2015, 10:12:07 PM »

I am having this problem too.  The module code in the custom 6 position somehow deleted itself - I never even oped the social module.  So I dsiabled the editor and put the code back in.  However, the icons still do not show now unless, strangely enough, I open Firebug.  Only then will the social icons in custom 6 appear.  I don't need to do anything with Firebug, but the mere act of opening it causes the icons to show.  The icons were showing fine when I first installed the siteshaper.  Somewhere along the line  - without me even touching the custom 6 module at all - it has disappeared unless I open Firebug.

.....I did further testing and basically if you open the page and don't change the window size (most people wouldn't), then it won't show.  But if you open the page and then change the browser window size even a little bit, then it will show.  So, it needs the browser window to be resized after opening in order to display the icons in custom 6.

.....I did more testing and discovered that it's related to a div called 's5_floating_menu_spacer_remove'.  I have no idea what this does but it has this CSS that causes the custom 6 position to disappear (and also messes up the top menu):

Code:
element.style {
    display: block;
    height: 106px;
    width: 100%;

When I get rid of that height 106px in Firebug it restores everything to normal.  So I guess I can try to remove that and see if that solves the window size problem. Where do I delete that CSS?  Does it do anything important?  I am so confused - I've hardly touched anything - I just did a couple of simple things in Vertex and disabled some modules.

The site is on my localhost, but when first installed works fine, so the localhost is capable of displaying it correctly no problem.

Does anyone have any idea what's going on?  Bizarre stuff.  Please help.
« Last Edit: March 05, 2015, 10:29:44 PM by smuir » Logged
mikenicoll
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 20162



WWW
« Reply #3 on: March 06, 2015, 06:34:42 PM »

Hello,

I need to see a live site URL for this. Also, be sure you aren't using adblock or something along those lines in FF as that would hide them. Also can you test a different browser and our demo page to see if the issue still occurs?
Logged

Mike Nicoll
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Looking for the largest variety in template designs? Look no more. Never buy 1 theme again. Signups start at just $89 for access to all of our themes.
Send Us An Email
Please send us your questions and we will email you back as soon as we can. Product support questions should be posted in our support forums under the Help menu. Our staff will assist you from there.