Forum Support

 
Advanced Search


New Posts
FAQs for Wordpress
If you have a question about Wordpress products please read through a list of our most commonly asked questions here.
[1]

Offline cdriscoll
Free Member
Posts: 16
Posted on: June 02, 2015, 09:16:43 PM

Hi S5,
I had our website all set and functioning with the background image set to scale "100% auto", the background color set to an off-white and using a modified S5_bottom_bg image to match our styling.
While fixing another issue (having a nav menu link open a new tab) i found out I needed to apply the "Vertex Patch". I applied the patch and it worked for the link issue but now the "Background Image Size Option" settings from the "Background " tab are not being applied to the Body background image. I needed to take our site live and had to come up with a fix so I hard coded it into the CSS for the background image scaling. You can see the live site here with the CSS settings http://stairwaypartners.com/. Unfortunately I am not able to completely adjust the rest of the settings within the CSS.  You can see here on a demo site I set up to demonstrate the problem http://redcommunicationsllc.com/stairway/ This is a clean install of the theme with the only changes being the background image and the Vertex Patch being applied.
I will try and explain the different ways that I have tried to fix this new issue:
  • I have tried to revert back to the demo content set up using the "Header Background Image" on the "Template Specific" tab like the demo content has it. But if I change the Background color to a new color the S5_bottom_bg image is not displayed. I know the theme is built this way, but we are using this image.
  • I tried setting the background color in the CSS but this removes the S5_bottom_bg image also.

Can you help with why the Vertex Patch caused this issue to happen?

Thanks
Logged

Offline Tristan Rineer
Free Member
Posts: 3858
Posted on: June 03, 2015, 06:47:19 AM

I'm not sure I understand what you're saying is wrong with your site; I'm a programmer, not a designer, and the links you provided both look fine to me.  I'll pass this thread on to one of the designers, maybe he'll have a better understanding of what the problem is.
Logged

Offline cdriscoll
Free Member
Posts: 16
Posted on: June 03, 2015, 09:17:37 AM

Hi Tristan,
I'm sorry. I was trying to be thorough with my description and that was probably too long of an explanation.
After I applied the Vertex Patch to the site the "Main Body Background settings" in the "Backgrounds" Tab of the Theme Options no longer work. The background image should scale when the browser window is resized. Since I am not able to use the settings in the "Backgrounds" tab the live site is using the "Template Specific" settings that can not be changed because some default settings of the theme are removed. If you look at the demo site http://redcommunicationsllc.com/stairway/ you will see that the settings are not being applied to the background image correctly.

I hope that this explains it better.

Thanks for your help.
Logged

Offline Tristan Rineer
Free Member
Posts: 3858
Posted on: June 03, 2015, 01:00:00 PM

I've been told to ask for login and FTP information for your site(s), so the problems you are having can be investigated; if you can PM that information, I'll forward it on, and hopefully we'll have a solution for you in the next couple/few days.
Logged
[1]

Jump to:  


Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Page created in 0.02 seconds with 23 queries.
Need some help getting your site up and running? Be sure to check out our tutorials area, post on the forum or hire us
Send Us An Email
Please send us your questions and we will email you back as soon as we can. Product support questions should be posted in our support forums under the Help menu. Our staff will assist you from there.