Forum Support

 
Advanced Search


[1] 2

Offline leticianch
Free Member
Posts: 13
Posted on: March 08, 2016, 01:40:13 AM

Hello everyone,

I come by this email submit a difficulty I encounter. I use the zoka template and I can not translate the homepage. I said that I could do it without problems for the internal pages but homepage still bothering me. Could someone help me?

I create two menu type, the first one in french called Main menu and in english called Main menu En.



Look here :

FR : http://3waddict.com/fr/
EN : http://3waddict.com/en/

I really need your help please

Thank you
Logged

Offline leticianch
Free Member
Posts: 13
Posted on: March 08, 2016, 10:05:17 AM

Someone to help me please.
Logged

Offline jonahh
Free Member
Posts: 23789 WWW
Logged

Offline leticianch
Free Member
Posts: 13
Posted on: March 08, 2016, 03:01:21 PM

Hello,

Thank you for your revert, i do all the procedure into the video and my internal webpages display correctly in FR and EN. Only my homepage no working correctly.
Logged

Offline bonbinibon
Free Member
Posts: 26
Posted on: March 09, 2016, 07:36:54 AM

I am not sure if that is the case, but if you publish a module for a language, you will need to copy that module and change the language settings (so you get a module for FR and one module for EN language).
You can publish a module for all languages and also for 1 particular language.
Logged

Offline mikek
Free Member
Posts: 28743 WWW
Posted on: March 09, 2016, 08:13:11 AM

Hello,

That is correct, you have to have copies all of your modules, one for each language.
Logged

Offline leticianch
Free Member
Posts: 13
Posted on: March 10, 2016, 03:55:27 AM

Hello all,

I've already done it. I already put all the original modules in the second language of the website but nothing display. For example (http://www.3waddict.com/vue-module.jpg), one of the module that displays correctly on the French version of my site and do not display on the English version.
However, I noticed that the positions to display the website in French (http://3waddict.com/?tp=1) are not the same as in English (http://3waddict.com/en/?tp=1). The problem could come from there !
Logged

Offline bonbinibon
Free Member
Posts: 26
Posted on: March 10, 2016, 02:25:55 PM

When I check the source code of the homepage, I see that these modules are not loaded. Could you check the following settings for the module(s):
When you go to the details of a module, you will see 5 tabs in the upper left (Module, Menu Assignment, Module Permissions, Options, Advanced)

  • On the first tab (Module) check that "English" is selected in the bottom right corner.
  • On the second tab (Menu Assignment), check that "only on the pages selected" is selected. From there you will need to select the EN homepage only.
Logged

Offline leticianch
Free Member
Posts: 13
Posted on: March 11, 2016, 10:40:27 AM

Hello,

I have done all these manipulations and the results stay the same. A view of an English and French version module.

EN : http://www.3waddict.com/module-en.jpg
FR  : http://www.3waddict.com/module-fr.jpg
« Last Edit: March 11, 2016, 10:42:16 AM by leticianch »
Logged

Offline leticianch
Free Member
Posts: 13
Posted on: March 13, 2016, 03:27:29 AM

Please someone to help me. Please
Logged

Offline bonbinibon
Free Member
Posts: 26
Posted on: March 13, 2016, 05:06:00 AM

I am trying to setup a test website with the Zoka template so I can test the situation and eventually let you access this site.
There is one thing that bothers me, is that I can not see the language switch on your website. I suppose you want your visitors to switch between the English and French version. I chose the French version and a visitor can not go back to the English version (the preferred language is stored in a cookie).
I suggest that you check the following plugins:

  • Plugins: make sure that System - Language Filter is enabled
  • Plugins: make sure that System - Language Code is enabled
  • Extensions --> Language --> Content Language -> Add the English language
  • You need to go to the menu and select a homepage for every language (homepage for English and homepage for French). After that you will see a French AND English flag (see my screenshot where I used the Dutch and English Language)
  • Extensions --> Modules --> Publish the Language Switcher module somewhere in your template (not all positions are visible, so test all locations, I used "Left".)
« Last Edit: March 13, 2016, 05:11:04 AM by bonbinibon »
Logged

Offline leticianch
Free Member
Posts: 13
Posted on: March 13, 2016, 07:19:36 AM

Hello,

Thank you for your answer.
I had already done all the procedure that you gave but I took the time to do it again locally to see if I was not mistaken somewhere.

MENU
I created two main menus for each language and ENglish FRench.



MODULES
All modules have been duplicated. They therefore exist in English and French.
Also, each assigned to the page on which it must be displayed. In my case, it is mainly the horizontal accordion menus on the home page. (See horizontal accordeon after the main menu of this page http://www.3waddict.com)



Also, as you can see on the screenshot, I added a menu to switch from one language to another.



PLUGINS
The plugins are enabled.



Despite all this, my modules assigned to different pages still no display, however, the multilingual working properly.

I hope that you will understand my problem.
« Last Edit: March 13, 2016, 07:31:32 AM by leticianch »
Logged

Offline jonahh
Free Member
Posts: 23789 WWW
Posted on: March 14, 2016, 11:05:45 AM

Hello,

Would you be able to PM me FTP and Joomla login details to your site so I can dig into this and take a look first hand to see whats going on?

Thanks,
Logged

Offline leticianch
Free Member
Posts: 13
Posted on: March 14, 2016, 11:36:11 AM

Hello Jonahh,

it is done.
Logged

Offline leticianch
Free Member
Posts: 13
Posted on: March 14, 2016, 02:07:18 PM

Hello all,

Grr  Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry I just understand my mistake.
It was really basic. I haven't translated S5 Horizontal Accordion.

Thank you all for your assistance
Logged
[1] 2

Jump to:  


Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Page created in 0.036 seconds with 21 queries.
Need some help getting your site up and running? Be sure to check out our tutorials area, post on the forum or hire us
Send Us An Email
Please send us your questions and we will email you back as soon as we can. Product support questions should be posted in our support forums under the Help menu. Our staff will assist you from there.