Forum Support

Shape 5
April 19, 2021, 04:03:18 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Shape 5 Forum
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Site not displaying  (Read 1073 times)
billyb
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 11



« on: March 23, 2016, 05:59:55 AM »

I simply added pages to my site, about 30, put them in the menu, and boom, my site stopped working.  I disabled all the plugins to see if it was a plugin issue, nothing.  I changed themes to a wordpress generic and that worked, so it leads me to believe there is something in the theme that I must have messed up when adding these pages.  Any ideas?
Logged
Tristan Rineer
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 3858

Gravatar


« Reply #1 on: March 23, 2016, 07:45:07 AM »

Can you provide a link to your site so I can see what's happening?
Logged

Tristan Rineer
------------
Shape 5 Team



- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
billyb
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 11



« Reply #2 on: March 23, 2016, 08:59:10 AM »

Sure thing.  http://s1091453.instanturl.net/dev.wgagolf.com/

Odd thing is the back end is running incredibly slow as well.

Thanks!
Logged
Tristan Rineer
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 3858

Gravatar


« Reply #3 on: March 24, 2016, 08:08:31 AM »

Could you try switching back to a default theme and re-saving the menu?  That should remove any extra settings added by the Flex menu system, just in case something in the menu itself is causing the problem.

Your site is actually timing out for me, even when I try to go to the login page, so it seems that either something is slowing the server down or the connection for the server is having issues.
Logged

Tristan Rineer
------------
Shape 5 Team



- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
billyb
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 11



« Reply #4 on: March 24, 2016, 05:26:02 PM »

I deleted the menu that I added thinking that was the source of the issue.  I did that yesterday.  As soon as I select a new theme everything runs perfectly.  I'm guessing I need to reinstall the theme?
Logged
Tristan Rineer
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 3858

Gravatar


« Reply #5 on: March 25, 2016, 06:22:24 AM »

Did you install the site using a Shaper, or just upload the theme to an existing WP installation?  If you uploaded through FTP, it's possible that your FTP client corrupted some of the files.  The best way to make sure that doesn't happen is to set the FTP client to use "Binary Mode" for transfers.
Logged

Tristan Rineer
------------
Shape 5 Team



- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
billyb
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 11



« Reply #6 on: March 25, 2016, 08:55:15 AM »

I installed using the shaper and it's been working for the past 2 months.  I'm going to re-upload the theme to try that out.  I've never done that before, however, do you suggest any particular files or folders that I should copy before I'm forced to redo all the work currently done?
Logged
Tristan Rineer
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 3858

Gravatar


« Reply #7 on: March 25, 2016, 09:04:24 AM »

If it has been working fine for a couple months, then it's not likely that it's a corrupted file.  Does the problem only happen when you have that specific menu assigned?  It could be that the size of the menu is causing problems. 
Logged

Tristan Rineer
------------
Shape 5 Team



- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
billyb
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 11



« Reply #8 on: March 25, 2016, 09:06:56 AM »

Well, I just deleted the theme folder under content and uploaded a new copy of the theme folder.  For one, the theme admin console seems updated compared to the way it looked before the crash, but in good news, everything is up and working properly and I only have minor adjustments to make to the site now.  I don't know what caused the crash but it was apparently theme related.  Let's hope it's now cleared up.  If you would like any more info to try and figure out what caused the crash, let me know!  Thanks for the help.
Logged
Tristan Rineer
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 3858

Gravatar


« Reply #9 on: March 25, 2016, 09:14:15 AM »

The downloads were recently updated with the latest version of the Vertex Upgrade Patch, including a complete overhaul of the admin, so it's very possible that your problem was caused by a bug that has been fixed in the update.
Logged

Tristan Rineer
------------
Shape 5 Team



- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
billyb
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 11



« Reply #10 on: March 25, 2016, 09:40:17 AM »

Cool.  Thanks again.  You mentioned menu size... is there a limit to the number of items in a menu?  Just curious.
Logged
Tristan Rineer
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 3858

Gravatar


« Reply #11 on: March 25, 2016, 10:24:20 AM »

Not officially, but large menus have been known to have issues due to the way WP stores the menu.
Logged

Tristan Rineer
------------
Shape 5 Team



- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Looking for the largest variety in template designs? Look no more. Never buy 1 theme again. Signups start at just $89 for access to all of our themes.
Send Us An Email
Please send us your questions and we will email you back as soon as we can. Product support questions should be posted in our support forums under the Help menu. Our staff will assist you from there.