Forum Support

 
Advanced Search


[1]

Offline MurrayG
Free Member
Posts: 96
Posted on: July 29, 2016, 12:15:43 AM

Hi,

I changed the "Active Image Width" parameter from 90% to 45% and now the vertical frame lines are offset to the right by a few pixels.  When the page first loads the picture and frame lines are aligned correctly but after the first "slide" the picture and frame lines are offset.

See new 45% offset version at http://www.westernbaymuseum.nz/
See original 90% correct version at http://mokoconsultants.com/wbm/

A solution to this would be greatly appreciated.

Thanks
Murray

I found another forum post and tried that solution - it made no difference.
Quote
Please try removing this line:
#s5_photo_showcase_outer {
    position: relative;
}
In:
modules/mod_s5_photo_showcase/s5_photo_showcase/s5_photo_showcase.css
To see if that changes anything.

« Last Edit: July 29, 2016, 12:19:58 AM by MurrayG »
Logged

Offline mikek
Free Member
Posts: 28743 WWW
Posted on: July 29, 2016, 06:08:58 AM

Hello,

I don't see much that is off, the left line is only half by 1px, everything else looks fine. This is because the script has to convert the percentage width to a px width, to determine the exact placement of each slide. In this case the percentage translates to a partial px, ie:141.5px, which doesn't always show right. You can add the following to the template's custom.css to move it over some. I've tried it in Firebug and it appears fine to me.

#s5_photo_showcase_prev_line {
margin-left:-1px !important;
}
Logged

Offline MurrayG
Free Member
Posts: 96
Posted on: July 29, 2016, 10:31:43 PM

Ah ha!
I never thought of looking at it at different screen widths. You are correct that it is a maths issue. The "offset" comes and goes as you drag a window wider and smaller.

Cheers
Murray
Logged
[1]

Jump to:  


Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Page created in 0.017 seconds with 20 queries.
Need some help getting your site up and running? Be sure to check out our tutorials area, post on the forum or hire us
Send Us An Email
Please send us your questions and we will email you back as soon as we can. Product support questions should be posted in our support forums under the Help menu. Our staff will assist you from there.