Forum Support

Shape 5
October 20, 2021, 06:32:11 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Shape 5 Forum
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: S5 Flex Menu suddenly stopped working in Joomla 3.6.4  (Read 1054 times)
spinfx
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 54



« on: November 15, 2016, 04:11:47 AM »

Hi

http://pbc-dev-2.perthbluesclub.com/

I am on the final few days of re-development of this site and was just going through to make sure everything is OK when I noticed that the menu no longer floats when I scroll down and also there's no sub items showing when I roll over the parent menu items.
I have set up site access under Mike's name and will PM him the details.
Could you please check to see if there are any problems with compatibility or if something is clashing.
I have been working on this site for a couple of months, upgrading it from an old J1.5 site. It's been a struggle but it was looking good with all the functionality etc.
If I can get some help with this menu problem I can notify the committee that it's finally ready to go.

Warm Regards, David
Logged
jonahh
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 23789



WWW
« Reply #1 on: November 15, 2016, 04:12:23 PM »

Hey David,

Would you be able to PM them to me? I actually moderate this template and I can take a look for you
Logged

Jonah Hall
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
spinfx
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 54



« Reply #2 on: November 15, 2016, 07:23:04 PM »

Hi Jonah

I've PM'd the access credentials for http://pbc-dev-2.perthbluesclub.com/.

The two main issues are:

  • Menu doesn't float, even though it is set to do so
  • Sub menu items no longer show, even though they are set to show all

Regards, David
Logged
spinfx
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 54



« Reply #3 on: November 21, 2016, 01:46:20 AM »

Hi Jonah

Just wondering if you've had time to take a look.

Regards, David
Logged
jonahh
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 23789



WWW
« Reply #4 on: November 21, 2016, 03:11:50 PM »

Hey David,

I did and responded to you via a PM last week, please check this.

Thanks,
Logged

Jonah Hall
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
spinfx
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 54



« Reply #5 on: November 21, 2016, 10:44:59 PM »

Hi Jonah

I checked my messages but although it's listed, when I click on the subject, only the first two messages from Mike from way back show. There is nothing showing from you.

Regards, David
Logged
jonahh
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 23789



WWW
« Reply #6 on: November 22, 2016, 02:15:39 PM »

That's odd. Here is the message I had sent:

Thanks for the logins. So I did take a look and there must be a JavaScript conflict of some sort. I'm not seeing an error but it not showing and the menu not floating indicates a JS issue. I suggest disabling all 3rd party plugins and modules on the site so its just Joomla and Shape5 extensions. Then see if it works. If it does just one by one re-enabled and see which one its breaking on.

Quote
I checked to see that Vortex is version 4 as per an earlier post by someone else, but it didn't work for me.

We sometimes do updates without making a full version number update. I would try installing a fresh patch unless you are saying you already did that.
Logged

Jonah Hall
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
spinfx
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 54



« Reply #7 on: November 22, 2016, 09:16:47 PM »

Hi Jonah

Thanks for the reply.
I went through all the plugins/modules and found the culprit - It was a plugin called JU-ToC (a replacement for the Joomla standard ToC). I un-installed it and all is fine now.

Thanks again for the excellent support.

Regards, David  Smiley
Logged
jonahh
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 23789



WWW
« Reply #8 on: November 23, 2016, 01:50:53 PM »

Awesome glad to hear you found the issue!
Logged

Jonah Hall
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Looking for the largest variety in template designs? Look no more. Never buy 1 theme again. Signups start at just $89 for access to all of our themes.
Send Us An Email
Please send us your questions and we will email you back as soon as we can. Product support questions should be posted in our support forums under the Help menu. Our staff will assist you from there.