Forum Support

Shape 5
May 13, 2021, 07:55:47 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Shape 5 Forum
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Three info slides  (Read 725 times)
psyshrink
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 17



« on: November 30, 2016, 09:57:03 AM »

Hi, I installed the siteshaper on www.sekretariatsgemeinschaft.de and I can't find the three images with the info slides at the top. What is the name of the widget?

Thanks!
Philipp
Logged
Tristan Rineer
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 3858

Gravatar


« Reply #1 on: November 30, 2016, 01:01:48 PM »

The info slides would be located in text widgets in the first three "Top Row 2" positions.

If content is missing, it's most likely that the file that installs the demo content got corrupted when you uploaded it.  The easiest way to fix it is to delete the "Sample Data Injector" plugin, then re-install it by extracting the "/wp-content/plugins/shaper_{theme_name}.php" file from the shaper, putting it into a .zip file, and using the WP plugin installer to re-install it from that new file.  Once the plugin is re-installed, activate it once to reset the site to a default shaper install; when you activate it, you'll need to make sure you wait for the page to completely finish loading before you navigate away so you don't interrupt the database dump, which would prevent the sample data from being added and cause the same problem again.

For future reference: When uploading the shaper for a new site, make sure you have your FTP client set to use "Binary Mode" for transfers; any other option can cause file corruption for PHP files, which is usually what prevents the sample data from being installed correctly.
Logged

Tristan Rineer
------------
Shape 5 Team



- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
gtc6000
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 45



« Reply #2 on: December 27, 2016, 10:33:00 AM »

is this a way to "backdoor" a shaper to my site it the shaper did not work originally?
Logged
Tristan Rineer
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 3858

Gravatar


« Reply #3 on: December 27, 2016, 03:44:59 PM »

is this a way to "backdoor" a shaper to my site it the shaper did not work originally?

Yes.  As long as you have uploaded all the plugins that are included in the shaper, you can use the previously given method as a way to install the shaper if it didn't install correctly the first time.
Logged

Tristan Rineer
------------
Shape 5 Team



- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
biru32
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 54

Gravatar


« Reply #4 on: June 22, 2017, 03:54:54 AM »

When editing these items within the text editor tab, then saving, the items have added padding below the image and above the <H3> text.

Here is the link to the site: http://portiamount.com

Here is top row 2.1 and 2.2 html

<div class="s5_is_css_10"><a href="[siteurl]/features/theme-specific-features">
<img src="[demourl]/images/top1.jpg" alt="" />
[/url]
<div class="s5_is_slide_css"><a class="s5_is_slide_css_plus_circle" href="[siteurl]/features/theme-specific-features">+[/url]
<div class="s5_is_slide_css_inner">
<h3>Forever Family</h3>
<span class="s5_is_slide_text">
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit donec.
</span>

</div>
</div>
</div>

<div class="s5_is_css_10"><a href="[siteurl]/features/theme-specific-features">
<img src="[demourl]/images/top2.jpg" alt="" />
[/url]
<div class="s5_is_slide_css"><a class="s5_is_slide_css_plus_circle" href="[siteurl]/features/theme-specific-features">+[/url]
<div class="s5_is_slide_css_inner">
<h3>Eating Healthy</h3>
<span class="s5_is_slide_text">
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit donec.
</span>

</div>
</div>
</div>
Logged
Tristan Rineer
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 3858

Gravatar


« Reply #5 on: June 22, 2017, 11:51:07 AM »

Apparently there is an issue with the changes that were made to the WP text widget in the latest update.  According to the information I found in the WordPress bug tracker, you just need to remove any line breaks in the code, so WordPress doesn't add extra HTML to it.

Here's the link to the information I found: https://core.trac.wordpress.org/ticket/40951#comment:10
Logged

Tristan Rineer
------------
Shape 5 Team



- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
biru32
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 54

Gravatar


« Reply #6 on: June 26, 2017, 04:28:59 AM »

Thanks for that information!

Here's how I corrected the issue:

1. Download the Classic Text Widget plugin: https://github.com/vfontjr/classic-text-widget/ This is basically the plugin prior to WP version 4.8 update.
2. Install the Plugin
3. Replace the existing Text Widgets. Copy the existing code from those text widgets to the Classic Text Widget then remove the old text widgets.
4. I had a specific issue with the text/image slider boxes on the homepage in positions 2.1-2.3 and I updated the following CSS file: /themes/s5_blog_box/css/templates.css line 607 (.module_round_box)
5. Comment out or remove from the following:
 .module_round_box {
    /* padding: 25px; */
    /* padding-top: 30px; */
    /* padding-bottom: 30px; */
    background: #FAFAFA;

This did it for me, but hopefully it won't jack up anything else.

Cheers!

Jason
« Last Edit: June 26, 2017, 04:38:50 AM by biru32 » Logged
Tristan Rineer
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 3858

Gravatar


« Reply #7 on: June 26, 2017, 12:44:12 PM »

Thanks for the information!  If the problem is resolved, I'll go ahead and lock this thread.
Logged

Tristan Rineer
------------
Shape 5 Team



- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Looking for the largest variety in template designs? Look no more. Never buy 1 theme again. Signups start at just $89 for access to all of our themes.
Send Us An Email
Please send us your questions and we will email you back as soon as we can. Product support questions should be posted in our support forums under the Help menu. Our staff will assist you from there.