Forum Support

 
Advanced Search


[1]

Offline finalstr
Free Member
Posts: 30
Posted on: December 27, 2016, 03:13:58 PM

I have edited the address in the S5 Map It With Google module but it continues to tell me "Oops! Something went wrong. This page didn't load Google Maps correctly." Am I missing something, or is the address pulled from a different location?

EDIT: I realize the map isn't showing up because Google now requires a Maps API Key for anything activated after June 22nd, 2016. I now have an API Key, where would I need to put that so the map would function properly? I didn't see anything in the plugins that looked correct.

EDIT #2:
I figured it out. I just had to place a script into the index.php with my API Key to get it working again. Here's what I did if anyone else has the same issue.

1) Get a Maps API Key for your site from Google: https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/get-api-key
2) Add this script into the body of your index.php (replace the YOUR_API_KEY_HERE with the key you got in step 1):
    <script async defer
    src="https://maps.googleapis.com/maps/api/js?key=YOUR_API_KEY_HERE&callback=initMap">
    </script>
3) All done, enjoy the map.

- Andrew
« Last Edit: December 28, 2016, 10:24:16 AM by finalstr »
Logged

Offline jonahh
Free Member
Posts: 23789 WWW
Posted on: December 28, 2016, 01:16:27 PM

Hello,

We actually updated the downloads recently and it includes a spot now in the map it module to add in your API key.
Logged

Offline finalstr
Free Member
Posts: 30
Posted on: December 28, 2016, 01:18:41 PM

Awesome, I'll check it out!
Logged

Offline elleclouds
Free Member
Posts: 36
Posted on: December 28, 2016, 09:26:37 PM

Hello,

We actually updated the downloads recently and it includes a spot now in the map it module to add in your API key.

Where exactly is this option in the module?  I downloaded the newest module and don't see anywhere to enter my API key.
Logged

Offline jonahh
Free Member
Posts: 23789 WWW
Posted on: December 29, 2016, 11:35:55 AM

Be sure to uninstall your old version and then install the new one. Its at the bottom, the last option in the settings for it.
Logged

Offline chwebmedia
Free Member
Posts: 14
Posted on: March 26, 2017, 12:11:33 AM

I just installed the most recent google map extension with the API to the site but nothing is working.

https://maps.googleapis.com/maps/api/js?key=AIzaSyDELA1SVQieP8Q8U1wrxO6-orUE3tHXo74&callback=initMap

Site name: http://luumotorsport.com

Regards,
Karen
Logged

Offline jonahh
Free Member
Posts: 23789 WWW
Posted on: March 27, 2017, 11:23:18 AM

Hello Karen,

It looks like its working when I just checked your site. The map is loading it just doesn't have a marker on it. Be sure that you didn't enter a marker image in the admin that isn't in the specified location. You can just leave that field empty and save and it will show our default map marker.
Logged
[1]

Jump to:  


Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Page created in 0.024 seconds with 22 queries.
Need some help getting your site up and running? Be sure to check out our tutorials area, post on the forum or hire us
Send Us An Email
Please send us your questions and we will email you back as soon as we can. Product support questions should be posted in our support forums under the Help menu. Our staff will assist you from there.