Forum Support

 
Advanced Search


New Posts
FAQs for Wordpress
If you have a question about Wordpress products please read through a list of our most commonly asked questions here.
1 2 3 [4]

Offline markhutton
Free Member
Posts: 34
Posted on: February 09, 2017, 03:39:37 PM

The shaper has 3 widgets in the Bottom Row 1.1 position. 

You installed the shaper and content is missing, it's most likely that the file that installs the demo content got corrupted when you uploaded it.  The easiest way to fix it is to delete the "Sample Data Injector" plugin, then re-install it by extracting the "/wp-content/plugins/shaper_{theme_name}.php" file from the shaper, putting it into a .zip file, and using the WP plugin installer to re-install it from that new file.  Once the plugin is re-installed, activate it once to reset the site to a default shaper install; when you activate it, you'll need to make sure you wait for the page to completely finish loading before you navigate away so you don't interrupt the database dump, which would prevent the sample data from being added and cause the same problem again.

For future reference: When uploading the shaper for a new site, make sure you have your FTP client set to use "Binary Mode" for transfers; any other option can cause file corruption for PHP files, which is usually what prevents the sample data from being installed correctly.

I installed the siteshaper via FTP in Binary. However, I was getting multiple errors including duplicates. Therefore, I uploaded the zip file via control panel and extracted to the desired location. Is this appropriate?

The Bottom Row 1.1 position I have has 3 widgets. One text widget detailing the style for that position, a text widget for doctors of the front page, and a quick contact widget?
Logged

Offline Tristan Rineer
Free Member
Posts: 3858
Posted on: February 10, 2017, 12:24:41 PM

The text widget with the details about the position is the one that shows on the page where you thought there was a different image.  As I said, the image is the same, it's just the height of the widget that changes, and that is based on the content of the widget.
Logged

Offline markhutton
Free Member
Posts: 34
Posted on: March 08, 2017, 09:13:25 AM

Hi Tristan,

Can you please tell me why I'm getting some strange spacing issues when using the code from the FAQ's page. I've copied and pasted the code from both the front and back end but I'm getting the same result. However, on both the demo and a test siteshaper I have it displays fine?

I have PM you the link.

Thanks,

Mark
Logged

Offline Tristan Rineer
Free Member
Posts: 3858
Posted on: March 08, 2017, 03:04:00 PM

It looks like WP added auto-formatting to the code; you'll need to make sure you're using the "Text" tab (not the "visual" one) of the page editor when entering code. 

If you look at it in the Text mode, you'll see that there's additional unnecessary code in-between the code that's actually supposed to be there.
Logged

Offline markhutton
Free Member
Posts: 34
Posted on: March 08, 2017, 04:06:39 PM

It looks like WP added auto-formatting to the code; you'll need to make sure you're using the "Text" tab (not the "visual" one) of the page editor when entering code. 

If you look at it in the Text mode, you'll see that there's additional unnecessary code in-between the code that's actually supposed to be there.

I did paste the code in text editor. Is WordPress changing code on saving? If so, what should I do?
Logged

Offline Tristan Rineer
Free Member
Posts: 3858
Posted on: March 09, 2017, 12:58:59 PM

The auto-formatting that WP applies is the reason I had to add the "RAW HTML" setting in the theme options.  If you don't want to enable that option because of formatting being needed elsewhere on the site, you may be able to use a plugin like this one to get the result you need:

https://wordpress.org/plugins/raw-html/
Logged
1 2 3 [4]

Jump to:  


Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Page created in 0.02 seconds with 21 queries.
Need some help getting your site up and running? Be sure to check out our tutorials area, post on the forum or hire us
Send Us An Email
Please send us your questions and we will email you back as soon as we can. Product support questions should be posted in our support forums under the Help menu. Our staff will assist you from there.