Forum Support

Shape 5
April 22, 2021, 08:36:23 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Shape 5 Forum
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Combine Categories  (Read 748 times)
Quincy2000
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 12



« on: July 18, 2017, 11:06:23 AM »

I want to combine 2 (or more categories) in the module (attached picture)  - no probleme to select, but the page will show only the posts in the first
Logged
jonahh
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 23789



WWW
« Reply #1 on: July 18, 2017, 01:51:27 PM »

Hello,

You can load multiple categories. You just need to add the "all categories" too and then it will load from both. Its in the drop down when you select your categories.
Logged

Jonah Hall
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
Quincy2000
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 12



« Reply #2 on: July 19, 2017, 02:58:12 AM »

Thank you this helped - I have now a new problem - the links in with the combined categories are not correct

Code:
/643-beitraege-brenzone/543-brenzone-informationen

The 643- and 543- ahead seem to be the problem

Additional there is one more problem: I have Masonary-modules in sub pages (for the towns) and they show up in all the linked posts. I do not want this - do you have a hint?

Logged
Quincy2000
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 12



« Reply #3 on: July 19, 2017, 12:40:16 PM »

I found the specific problem with the links in the module:


In the subpage with only one category the link looks like this

Code:
.. /index.php/bardolino-startpage-de/642-beitraege-bardolino/542-bardolino

at the startpage with combined categories the link looks like this

Code:
.. /index.php/642-beitraege-bardolino/542-bardolino

The part "bardolino-startpage-de/" is missing and Joomla displays my startpage.

Logged
jonahh
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 23789



WWW
« Reply #4 on: July 19, 2017, 01:30:31 PM »

This is actually how Joomla works. Any article will show on the homepage when its title is clicked or read more is clicked. What you need to do is create a menu item pointing to the article itself or to a category that the articles are assigned to.
Logged

Jonah Hall
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
Quincy2000
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 12



« Reply #5 on: July 19, 2017, 02:48:10 PM »

I have the posts in a menu and then in category blogs - to seperate the towns:

Code:
Menu: POSTS
 -- Menu: Bardonlino (Category blog)
 -- Menu: Benzone (Category blog)


Is this correct?
Logged
jonahh
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 23789



WWW
« Reply #6 on: July 20, 2017, 01:04:08 PM »

Yes from what I can tell I believe that should be good
Logged

Jonah Hall
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
Quincy2000
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 12



« Reply #7 on: July 21, 2017, 07:41:06 AM »

Still have the wrong links in the Masonry in the startpage - the
Code:
TOWN-startpage-de
is missing and I have no idea why the system has this problem.... All my posts are now in the menu "POSTS:DE" - I deleted the cache and still this problem Sad Any idea?
Logged
Quincy2000
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 12



« Reply #8 on: July 21, 2017, 08:26:22 AM »

I moved the category blog items back to the menu TOWN
Code:
TOWN-startpage-de
  TOWN-beitrage (Category blog)
Same effect Sad Still the TOWN-startpage-de is missing in the link in the startpage - the links are correct at the subpage
Logged
jonahh
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 23789



WWW
« Reply #9 on: July 21, 2017, 01:37:52 PM »

If you can PM me login details to your site I can take a look. Just let me know what articles from what categories you want to show in Masonry.
Logged

Jonah Hall
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
Quincy2000
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 12



« Reply #10 on: July 21, 2017, 02:22:19 PM »

Thank you for the offer - I just found someone here around to fix this problem.... The masonry modules dont show up in the POST - this worked out!
Have a good one - thank you!!!
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Looking for the largest variety in template designs? Look no more. Never buy 1 theme again. Signups start at just $89 for access to all of our themes.
Send Us An Email
Please send us your questions and we will email you back as soon as we can. Product support questions should be posted in our support forums under the Help menu. Our staff will assist you from there.