Forum Support

Shape 5
November 28, 2021, 11:15:27 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Shape 5 Forum
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Localhost setup - Stops at (4) Overview Page  (Read 670 times)
drew77
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 19



« on: August 14, 2017, 02:10:28 PM »

Setting up the FULL template with Joomla (happens to be Arthur) on localhost.

Install goes fine until (4)Overview Page of installation, and at the bottom of Pre-Installation Check, states to copy and past the configuration.php info when done.

Starts to complete the installation about 1/4 of the way then rolls back to (4)Overview Page.

Database info is correct.  For 'test purposes' installed Joomla, and then the 'Arthur Template Only' and that worked.

New install of xampp on mac is fine, as mentioned other install of Joomla then template works fine - except the 'Template and Joomla combo'.

No database names are crossed to any other.

Suggestions please??

Thanks -
Logged
mikek
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 28743



WWW
« Reply #1 on: August 15, 2017, 06:52:34 AM »

Hello,

That sounds more like a problem with your localhost. I have just tested a fresh install and it is working with no issues. You can try different php versions on the install, but I doubt that would have much effect. Do you happen to have a live test server online that you can try on? If it works there that would confirm there is something wrong with localhost.
Logged

Mike Knott
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
drew77
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 19



« Reply #2 on: August 31, 2017, 07:09:33 PM »

This particular localhost was setup with the XAMPP-VM for Mac.

Switching over to the standard XAMPP for Mac solved the problem.

Thanks
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Looking for the largest variety in template designs? Look no more. Never buy 1 theme again. Signups start at just $89 for access to all of our themes.
Send Us An Email
Please send us your questions and we will email you back as soon as we can. Product support questions should be posted in our support forums under the Help menu. Our staff will assist you from there.