Forum Support

Shape 5
April 18, 2021, 06:24:37 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Shape 5 Forum
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1] 2
  Print  
Author Topic: Submenu's in middle of browser after pagescroll  (Read 1370 times)
rdp1
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 64



« on: November 17, 2017, 01:36:37 PM »

Hi,

I have some troubles with the submenu's using the Legal Lawyer template. The submenu's as well as the subsubmenu's are positioned in the right way after loading the website.

After a full pagescroll however the submenu and the subsubmenu is independently of the main item; it looks as shown in image wwernsen 1.jpg.

I installed and updatet the siteshaper of Legal Lawyer to see where the problem might be, however...... the same: image LLawyer.jpg.

Hope you can help.

Rob
Logged
jonahh
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 23789



WWW
« Reply #1 on: November 20, 2017, 11:23:57 AM »

Hello Rob,

Do you get this same issue on our demo too?
Logged

Jonah Hall
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
rdp1
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 64



« Reply #2 on: November 21, 2017, 09:09:52 AM »

Hi Jonahh,

Yes, same issue, as I said:  I installed and updatet the siteshaper of Legal Lawyer to see where the problem might be, however...... the same: image LLawyer.jpg
Logged
jonahh
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 23789



WWW
« Reply #3 on: November 21, 2017, 01:22:14 PM »

Ok. Myself and mike here tested this and its kind of hard to get the menu to actually do this. Normal scrolling up and down shouldn't cause this for an average site visitor. What you can do is change the hide delay speed and shorten it to maybe 0 in the menu area of Vertex.
Logged

Jonah Hall
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
rdp1
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 64



« Reply #4 on: November 22, 2017, 03:10:53 AM »

Hi Jonahh,

I already tried to set the hide delay to "0" as well as the effect to "snap" but still the same.... It is not that difficult to let the menu do this: after you have scrolled down and go back to the top you just scroll down again... just a little, so the gray topbar is not visible anymore, and the issue is there....

I noticed this issue is also the same with the Corpway-template: see attached image. Apparently this is issue (only) happening if above the menu is a logo / space...?!

Rob
« Last Edit: November 22, 2017, 03:38:20 AM by rdp1 » Logged
jonahh
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 23789



WWW
« Reply #5 on: November 22, 2017, 12:12:20 PM »

Which browser are you using? I can't replicate this on the Corpway demo here on our site.
Logged

Jonah Hall
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
rdp1
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 64



« Reply #6 on: November 23, 2017, 02:41:52 AM »

Hi Jonahh,

I use Firefox as well as Chrome and Microsoft Edge for daily use and for testing the websites I make.

Rob
Logged
jonahh
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 23789



WWW
« Reply #7 on: November 24, 2017, 11:58:28 AM »

Hmm yeah we can't replicate this on our demo's like your screenshots. I would suggest using a different computer and test it because 2 of us here can't replicate this. It might be a local issue.
Logged

Jonah Hall
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
rdp1
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 64



« Reply #8 on: November 25, 2017, 05:15:11 AM »

Jonahh,

I work with 3 different computers: showing all the same issue with all 3 browsers I mentioned before.

Today I downloaded the Legal Lawyer shaper and installed it on a subdomain: legal.robsplace.nl to see what's happening... I did not update the site with the latest Joomla-version and the latest Vertex. Mysql-version is 5.6.27, pHp-version 7.0.25... Just the same issue!!!!

Rob
Logged
jonahh
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 23789



WWW
« Reply #9 on: November 27, 2017, 11:35:34 AM »

The only way I can get it to happen is if I put my mouse on one of the menu items. The sub menu shows. Then while still hovering I scroll down the page and then back up. No one is going to do this in a real live site scenario. Plus the menu re-adjusts next time it opens. The only time it didn't readjust is if it want crazy fast scrolling and hovering up and down the page. Which again isn't a live site scenario.
Logged

Jonah Hall
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
rdp1
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 64



« Reply #10 on: November 28, 2017, 02:22:58 AM »

Jonahh,

I understand what you're trying to say. But when a user is scrolling down the page and is scrolling up again (NOT using the arrow ... scrolltotop), just untill the menu is visable, so NOT completely to the top, than the submenu and subsubmenu is losing the connection with the main menu item.

I agree it might not be a big issue for the average user, but it is very anoying if you know it is there, so the user might possible quit the website sooner. Besites it is NOT as it should be!
Logged
jonahh
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 23789



WWW
« Reply #11 on: November 28, 2017, 12:18:36 PM »

If it really bothers you the best thing to do would be to turn off the floating menu. I think this should do it. The floating menu makes the JavaScript re-position the menu. Perhaps try this?
Logged

Jonah Hall
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
Dragos01
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 34



« Reply #12 on: December 04, 2017, 04:35:53 AM »

https://www.yukoneurope.eu/

I hover over to Services and scroll the mouse wheel... The menu moves with my page.
I hover over Forward gold sales and scroll the wheel, the  menu keeps moving till the end of page...
The menu stays there till i remove the mouse from it.

Think its same issue.

Greets
Logged
jonahh
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 23789



WWW
« Reply #13 on: December 04, 2017, 10:09:17 AM »

Hello,
Did you try disabling the floating menu?
Logged

Jonah Hall
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
Dragos01
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 34



« Reply #14 on: December 04, 2017, 10:13:07 AM »

Now i did and thats the sollution! Great.
Logged
Pages: [1] 2
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Looking for the largest variety in template designs? Look no more. Never buy 1 theme again. Signups start at just $89 for access to all of our themes.
Send Us An Email
Please send us your questions and we will email you back as soon as we can. Product support questions should be posted in our support forums under the Help menu. Our staff will assist you from there.