Forum Support

Shape 5
July 24, 2021, 05:23:06 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Shape 5 Forum
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Slideshow disappeared from homepage and menu is all weird since update 3.8.6  (Read 820 times)
CIVA
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 10



« on: March 28, 2018, 12:52:29 PM »

Hi

Our slide show disapearred since the new update.

The menu is not working correctly when you mouse over the menu the ''scroll menu'' won't appeared.

I was a free user for this template since 2014 but I now got a membership so I don't know if I should do something in particular.
Logged
mikek
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 28743



WWW
« Reply #1 on: March 29, 2018, 09:20:15 AM »

Hello,

Please be sure you are running the latest version of Vertex. Also, what version of Joomla did you upgrade from?

https://www.shape5.com/documentation/Vertex-Framework/Joomla-Specific/How-To-Patch-Vertex-In-Joomla-and-Changelog
Logged

Mike Knott
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
CIVA
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 10



« Reply #2 on: March 29, 2018, 11:58:59 AM »

Yes vertex is up to date to version 4.2.0.

We updated from the latest joomla version.
Logged
CIVA
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 10



« Reply #3 on: March 29, 2018, 01:07:59 PM »

It seems to be a problem with the breadcrumb position and the Slideshow CK module.

I've tried to unpublish it and the menu is ok. But it doesn't fix the slideshow problem.

Logged
mikek
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 28743



WWW
« Reply #4 on: March 30, 2018, 07:56:07 AM »

Hello,

I'm not sure what you mean, the template wouldn't control whether or not the module works based on the position. The breadcrumb position is just like any other position on the page and will show whatever module is published to it. If the module isn't showing you either have a problem with that module that you need to contact the developer about, or the module isn't published to the page you are on. The page assignment of a module is completely controlled by Joomla, not the template.
Logged

Mike Knott
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
CIVA
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 10



« Reply #5 on: April 03, 2018, 08:04:09 AM »

I don't know what the problem is but both joomla and the module develop directed me to shape 5 to fix the problem. They told me it was a template problem.

I was telling you about he breadcrumb position just to let you know what position the module was assigned to.

I'll post some pictures showing you when the module is published and when it's not. Everything was working fine until the last joomla update.

Now when the module (slideshow ck) is published it only show a small line and it ''block'' the menu. The template look weird (you can see that the 3 small bloc are not equal).

When it's unpublished everything work correctly (but we don't have the slideshow obviously so it doesn't fix the problem)

www.civa.qc.ca if you wan't to take a look at it.
Logged
mikek
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 28743



WWW
« Reply #6 on: April 04, 2018, 07:14:13 AM »

Hello,

Please see the attached screenshot, the slideshow and menu are showing with no issues. I would suggest checking from another browser or machine.

I see in your screenshots above that there's a blank area where the module would be. That means that your module is outputting completely blank, and it has nothing to do with the template. It also means that the module is correctly assigned to the right page and the right position. By it being blank, it means their module isn't performing properly and it's not outputting any content in the module itself. I have no idea why the extension developer would say that's a template problem, only the extension itself can control it's own output, and that's something that they would need to fix. Although like I said, and as you can see in my screenshot, the slider is showing fine on your site currently.
Logged

Mike Knott
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Looking for the largest variety in template designs? Look no more. Never buy 1 theme again. Signups start at just $89 for access to all of our themes.
Send Us An Email
Please send us your questions and we will email you back as soon as we can. Product support questions should be posted in our support forums under the Help menu. Our staff will assist you from there.