Forum Support

Shape 5
October 30, 2020, 09:56:13 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Shape 5 Forum
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Frontend Editing not possible anymore  (Read 4745 times)
hptschupp
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 17

Gravatar


« on: July 03, 2018, 08:05:01 AM »

Hi,
We have the newest Vertex 4 installed and use the Template Corporate Response. We updated the site https://moergeli.com to the newest Joomla Version 3.8.10

We no longer can edit in the front end when logged in. The Icon drop down doesn't work anymore. See attachment.

How can we fix that.

Best Regards
Hanspeter Tschupp
Logged
jonahh
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 23789



WWW
« Reply #1 on: July 03, 2018, 12:15:57 PM »

Hello,

I just tested locally with this version of Joomla and our templates running Vertex and I couldn't replicate the issue. I was able to edit on the front end. I would be sure to disable any 3rd party plugins/modules to be sure its not something like this causing the issue. There may be a plugin or something that needs to be updated.
Logged

Jonah Hall
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
hptschupp
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 17

Gravatar


« Reply #2 on: July 03, 2018, 02:34:11 PM »

Thanks for the hint. All our extensions are up to date. I activated module Front End editing. That works well. Articles however cannot be edited in the Front End. The problem is that on clicking the respective button NO DROPDOWN ITEMS appear. The dropdown link is not active.

I tried to temporarily deactivate various extensions. No change.

Any other hint for a solution?

Best Regards
Hanspeter Tschupp
Logged
jonahh
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 23789



WWW
« Reply #3 on: July 05, 2018, 10:28:53 AM »

Hello,

If you can PM me Joomla login details to your site I can dig into this and check this for you.

Thanks,
Logged

Jonah Hall
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
hptschupp
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 17

Gravatar


« Reply #4 on: July 18, 2018, 10:59:43 AM »

Hi Jonah,

I sent you the login by PM. I haven't heard back from you. Did you get my PM?

Best
Hanspeter Tschupp
Logged
jonahh
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 23789



WWW
« Reply #5 on: July 19, 2018, 03:28:45 PM »

Oops sorry about that. I'm not sure what happened but I just tried changing your site template to beez but its not showing on the frontend. I guess you have some sort of server cache enabled. But check this other template on the frontend to see if you can edit or not with the beez template. If you can't then you will know its not template related but rather something on your site like a 3rd party plugin/module causing the issue.
Logged

Jonah Hall
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
hptschupp
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 17

Gravatar


« Reply #6 on: July 20, 2018, 08:22:43 PM »

Yes it works fine with Beez. Also frontend editing works perfectly with Prostar. The problem must be with the Corporate Response theme and not with a plugin. Please fix it.

PS: If you switch the default theme to another please don't forget to switch it back to Corporate Response.

Best
Hanspeter Tschupp
Logged
jonahh
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 23789



WWW
« Reply #7 on: July 24, 2018, 10:10:56 AM »

I didn't forget I just never could view it swapped to the theme I had set because of your server cache. I waited a full hour and still nothing. I would need the server cache disabled to debug any further so I can swap themes, etc and see whats going on. Thanks
Logged

Jonah Hall
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
hptschupp
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 17

Gravatar


« Reply #8 on: July 27, 2018, 10:38:00 PM »

Hi,

I disabled all server CACHE. Hopefully you can now do what's needed.

Best
Hanspeter Tschupp
Logged
Gutshot
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 489



« Reply #9 on: July 30, 2018, 02:54:14 PM »

Got another template that won't allow frontend editing anymore. This is the third now. Dunno why. It worked before. Now it is "Health Guide". There is a minimum of third party extensions installed and used them in more templates that work normal. It happened since one of the last Joomla updates. Had it also in a template without any third party extensions a while ago.
« Last Edit: July 30, 2018, 02:56:34 PM by Gutshot » Logged
jonahh
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 23789



WWW
« Reply #10 on: July 31, 2018, 03:12:43 PM »

Hmm yeah not sure. I just updated a Curb Appeal Site Shaper to the latest version of Joomla 3.8.11 and tried the Curb Appeal template and the Health Guide one with no issues. So strange.
« Last Edit: July 31, 2018, 03:26:05 PM by jonahh » Logged

Jonah Hall
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
Gutshot
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 489



« Reply #11 on: July 31, 2018, 03:57:05 PM »

Hi Jonah,

All ok?

I know, very strange.. one fresh site was fine,, I added a custom html module to the page and the issue was there. I can?t tell what or why. I can give a login later this week of one of the sites where it occurs. I see more ppl have the same issue. For me it is not such a big problem because I prefer working from the backend. For end users it is a bit of a problem because some only work from the frontend.
Logged
jonahh
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 23789



WWW
« Reply #12 on: August 01, 2018, 01:37:04 PM »

Sure some login info would be great. FTP and Joomla and we can dig into it some. Thanks
Logged

Jonah Hall
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Looking for the largest variety in template designs? Look no more. Never buy 1 theme again. Signups start at just $89 for access to all of our themes.
Send Us An Email
Please send us your questions and we will email you back as soon as we can. Product support questions should be posted in our support forums under the Help menu. Our staff will assist you from there.