Forum Support

Shape 5
July 24, 2021, 05:02:26 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Shape 5 Forum
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Need some help  (Read 1147 times)
kenzero
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 5



« on: February 05, 2008, 09:38:47 AM »

Hello
I just join in and  got a problem setting up the template..

1. The My account button is not shows up
2. How can I move the search product to a separate box?
3. How can correct that aligment in that login box?
4. What should I set to be able to get the category product shows up in the middle content



the site is onlinedirectsell.com

I'm tyring to get to preview tempate from style7.psd


any help much apprecicated

thanks
Logged
jonahh
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 23789



WWW
« Reply #1 on: February 05, 2008, 11:41:03 AM »

Hello,

1.  This button shows up when anything is published to the "toolbar" position.

2. There is a separate module included with VirtueMart that is a search only module, use this instead of the online shop module.

3. In your color7.css file at about line 1370 you should see the below:

#leftcol div.module-style1 div div div, #rightcol div.module-style1 div div div {
background:transparent url(../images/color7/mod_style1_tl.gif) no-repeat scroll left top;
padding:2px 9px 16px 3px;
width:auto;
}

Edit the above padding to the following:
padding:2px 9px 16px 10px;




4. In Joomla whichever menu item is listed first is what will show on the homepage.  If you set the "Our Online-Shop" as listed first in the menu manger this will then be what shows as the homepage content. This is the only way to get the categories to the position you are referring to in your image.


Regards,
Logged

Jonah Hall
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
kenzero
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 5



« Reply #2 on: February 13, 2008, 11:51:53 AM »

Thanks for your help.
I've got point 2,3 and 4 sort of working..
I don't get what you mean in point 1... can you explain it to me please  Huh

Also, I still have some question as shown in the picture.. any help would be much appreciated.

Logged
jonahh
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 23789



WWW
« Reply #3 on: February 14, 2008, 04:53:50 PM »

Hello,

In point one I mean if you want the S5 box to show up a module must be published to it.  So just publish a module to the "toolbar" position in your modules admin and the my account button will then show up on your website.

1.   This text is in the VirtueMart component.  Its your site description, under Store > Edit Store.

2. You will have to edit the online shop php module file to remove that
tag.

3.  The spacing below this module is required for the gradient to look right.  If you were to decrease the height it would cut the gradient off.

Regards,
Logged

Jonah Hall
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
kenzero
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 5



« Reply #4 on: February 15, 2008, 11:20:30 AM »

Thank you for your help.

About the S5 Box, I've check the module list but can't find the S5 box module...what I can see only mod_s5_vm_ Accordion . Do I need to install it first? where can I download it?

Also, can you please point me to the right direction where I can  modify the look of the Categories in the home page. I notice that the one shown in "your store" demo page has a good spacing between images (3 images per row) and the thumbnail looks bigger... where can I set up all of this things?

The other thing is the footer that showing copyright thing... I tried to center it to the page by modif the footer.php, but it doesnt seem work.
The code looks like this:
Code:
<div align="center"><span class="footerc"> Copyright &copy; <?php echo mosCurrentDate'%Y' ) . ' ' $GLOBALS['mosConfig_sitename'];?>.</span></div>

Thanks again for your help, I really appreciate it

Regards
Ken
Logged
kenzero
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 5



« Reply #5 on: February 16, 2008, 07:15:51 PM »

Hi
Dont bother about S5 Box, I manage set it up... I just don't read carefully...my bad  Embarrassed

I still need help with this one though...

1. where I can change the categories format to looks like your demo page? (bigger thumbnail and even spacing..)
2.  Also, while at it... is it possible to put the title across the top, taking position for the title, User2 & User 2? (see the picture attached)
3. Also, how can I put the picture on the left like the picture?.. what module should I use??

sorry for asking too many questions... thanks in advance for your help and pointers...

note: the footer doesnt seem to center... I've done exactly the same in my localhost and working... but when I upload it... it doesnt seem to work  Huh

Thanks again for your great supports..

Logged
jonahh
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 23789



WWW
« Reply #6 on: February 18, 2008, 11:57:36 AM »

1.  To change the number of categories that appear go to  yoursite/administrator/components/com_virtuemart/html   then open up shop.index.php.  Near the top of the file you'll see:

 $categories_per_row = 3;

Change to however many you would like.  For the image spacing I would just add extra white space to the images you use for the categories, make them all the exact same width and height and you'll get an evenly and uniformed layout.

2. Check out the following post this will combine user 1 and 2.  Due to the template design you really can't combine the logo with the user 1 or 2 positions.  It must remain seperate.

http://www.shape5.com/component/option,com_smf/Itemid,75/topic,136.0

3.  Just create a new module in your Joomla module admin.  In the text box of the new module input an HTML img tag that links to the image you would like in the left column.


To center the footer try moving the ".s5_user9" DIV and putting it right above the "bottomtop" DIV.  Then change the CSS of ".s5_user9" to the below:

.s5_user9 {
clear:both;
margin:0 auto;
width:400px;}

Regards,
Logged

Jonah Hall
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
kraskomf
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 5



« Reply #7 on: January 20, 2013, 02:26:59 PM »

Hello! We want to load the picture and the text of the five lines in the "banner". How to do this? We are working in Joomla 1.5. Please advise me. It is about the pattern "Jourstore - 2007". Please see attachment.
Logged
mikenicoll
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 20162



WWW
« Reply #8 on: January 20, 2013, 11:33:27 PM »

Hello,

I am trying to gather what you are trying to do. You should be able to just add the image to the "banner" position using a Custom HTML module.

-Mike
Logged

Mike Nicoll
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
kraskomf
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 5



« Reply #9 on: January 24, 2013, 10:21:10 AM »

Dear,

I am useing the template "Your story".
Please tell me where should I add the picture in HTML code?. Please see below.

<?php if($this->countModules('banner')) { ?>
   <div class="banner">
      <div class="inner">
         <jdoc:include type="modules" name="banner" style="rounded" />
      </div>
   </div>
   <?php } ?>
   
   <?php if (  $this->countModules( 'banner' ) <= 0 ) { ?> 
    <div style="height:19px;clear:both;"></div>
    <?php } ?>
Logged
mikenicoll
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 20162



WWW
« Reply #10 on: January 24, 2013, 03:05:25 PM »

Hello,

You should just be able to assign it to the "banner" module position in the backend of Joomla. If you are editting the core code of the template with your own then this is something you will have to get a programmer to work with you on.

-Mike
Logged

Mike Nicoll
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
kraskomf
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 5



« Reply #11 on: March 10, 2013, 12:27:32 PM »

Hello! Please tell me how can I decide the following problems in the template "Yuor Store"
When I place a module " mod_virtuemart_cart" in the position "right".  Corners of the square are not round.  The one left lower corner are not rounded.
You can find the PrtScrn in the attachment.
Logged
mikenicoll
Global Moderator
*****
Offline Offline

Posts: 20162



WWW
« Reply #12 on: March 11, 2013, 06:17:01 AM »

Hello,

It looks like the image you are using is pushing a portion of the image file used for the rounded boxes out of alignment. Could you try reducing the size of the cart image to see if this helps? If it doesn't can you post a URL?

-Mike
Logged

Mike Nicoll
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Looking for the largest variety in template designs? Look no more. Never buy 1 theme again. Signups start at just $89 for access to all of our themes.
Send Us An Email
Please send us your questions and we will email you back as soon as we can. Product support questions should be posted in our support forums under the Help menu. Our staff will assist you from there.