Forum Support

Shape 5
November 28, 2021, 11:24:15 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Shape 5 Forum
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Site Shapers Help  (Read 342 times)
dberkadm
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 17



« on: June 30, 2009, 07:00:19 PM »

Sorry but new to all of this.  Love the template and had no problem loading it.  My problem is with the site shaper.

I've extracted it but I'm lost as to the rest of the tutorial.  I use Host Gator for my server space.

Please Help
« Last Edit: June 30, 2009, 07:17:23 PM by dberkadm » Logged
mikek
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 28743



WWW
« Reply #1 on: July 01, 2009, 07:36:32 AM »

Hello, can you please be more specific. What area of the install are you having trouble? Are you receiving any error messages?
Logged

Mike Knott
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
dberkadm
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 17



« Reply #2 on: July 01, 2009, 10:31:29 AM »

No error messages, downloaded the template with no problem and it shows up with only the text on the front page.  I then went into C-panel of the server company I use and created a new database in the Mysql Databases section.  Created a new database as said in the tutorial.

I downloaded the site shaper into a new folder in the file for the site I'm wanting to use the template and then extracted it's contents.

I don't know where to go to navigate to the url where I extracted the site shaper and do the following.

Did I do right by putting the site shaper in the C-panel of my server or should it have gone to my joomla admin?

Thanks for any help.
« Last Edit: July 01, 2009, 10:42:38 AM by dberkadm » Logged
mikek
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 28743



WWW
« Reply #3 on: July 01, 2009, 11:31:28 AM »

Hello, sounds like you're on the right track. Once you've extracted the site shaper zip file on to your server all you need to do is access your sites domain with a browser. Your domain would be whatever domain you setup with your hosting company. By accessing the domain it will immediately take you to the installation screen.
Logged

Mike Knott
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
dberkadm
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 17



« Reply #4 on: July 01, 2009, 11:39:46 AM »

I must be doing something wrong, I've typed in my domain name for this site www.usafootballcoachesnetwork.com and it shows me the joomla template.

I've even had my host provider help me with the install but I can't get to the final part to set up done going to the url.

I'm sorry for being so lost..
« Last Edit: July 02, 2009, 12:27:13 AM by dberkadm » Logged
mikek
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 28743



WWW
« Reply #5 on: July 02, 2009, 07:12:14 AM »

Your site is given a forbidden error. As long as you have uploaded the zip file to the folder and then in cpanel extracted the contents of the zip file to that folder, once you access your domain it will show the installation screen. Make sure you're using the site shaper and not the template zip file.
Logged

Mike Knott
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
dberkadm
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 17



« Reply #6 on: July 02, 2009, 08:57:27 AM »

I feel I've done that.  I even had someone from my ISP help me do it.  I see the site shaper in the file, I guess I'm not sure I have it in the right file then.
Logged
mikek
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 28743



WWW
« Reply #7 on: July 02, 2009, 09:34:21 AM »

Hello, if you can private message me:

1. cpanel access
2. your mysql username and password
3. database name
4. url of your site

I can look into this for you.
Logged

Mike Knott
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
dberkadm
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 17



« Reply #8 on: July 02, 2009, 09:57:32 AM »

Hello Mike,  I was able to get help from my server provider and found out that I had installed the file in the wrong folder.  I've now done the install process but don't see the site shaper changing the template. What else am I missing here.  Thanks for the help.
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Looking for the largest variety in template designs? Look no more. Never buy 1 theme again. Signups start at just $89 for access to all of our themes.
Send Us An Email
Please send us your questions and we will email you back as soon as we can. Product support questions should be posted in our support forums under the Help menu. Our staff will assist you from there.