Forum Support

 
Advanced Search


[1]

Offline Trent VanArsdalen
Free Member
Posts: 5
Posted on: August 25, 2009, 01:18:28 PM

I keep getting this error.. I use godaddy.com as a host. and use their install on the server..  Any Help Please



        * JFolder::files: Path does not point to a valid folder or the folder has been deleted.
        * JFolder::folder: Path does not point to a valid folder or the folder has been deleted.
        * JFolder::files: Path does not point to a valid folder or the folder has been deleted.
        * Error! Could not find a Joomla! XML setup file in the package.


Warning: array_merge() [function.array-merge]: Argument #1 is not an array in /home/content/t/r/e/trentstrick/html/libraries/joomla/installer/helper.php on line 142

Warning: array_merge() [function.array-merge]: Argument #2 is not an array in /home/content/t/r/e/trentstrick/html/libraries/joomla/installer/helper.php on line 142

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/content/t/r/e/trentstrick/html/libraries/joomla/installer/helper.php on line 187
Logged

Offline mikek
Free Member
Posts: 28743 WWW
Posted on: August 25, 2009, 02:22:50 PM

Hello, which file are you trying to load? site shaper, template, module?
Logged

Offline Trent VanArsdalen
Free Member
Posts: 5
Posted on: August 26, 2009, 07:27:39 AM

I tried to install the template that is where I get that image..

I have also uninstalled Joomla and Reinstalled and still get the same error..

Logged

Offline mikek
Free Member
Posts: 28743 WWW
Posted on: August 26, 2009, 08:22:30 AM

Hello, sounds like there is an issue with your server running Joomla. I found the following posts on Joomla.org that might help you:

http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=471&t=271847

Also, make sure that all of your folders are writable under Help/System Info/Directory Permissions.
Logged

Offline Trent VanArsdalen
Free Member
Posts: 5
Posted on: August 26, 2009, 10:10:28 AM

ok installed the site sharper and get this now after I remove the installation file from joomla
Is this the same problem with a database version?


jtablesession::Store Failed
DB function failed with error number 1146
Table 'dbabb.jos_session' doesn't exist SQL=INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` ) VALUES ( 'd3jgciss67a5uo2g80f4eth152','1251301271','','0','1','0' )
Logged

Offline mikek
Free Member
Posts: 28743 WWW
Posted on: August 26, 2009, 04:04:32 PM

Hello, sounds like something went wrong during the installation. The easiest fix would be:

1. In phpmyadmin drop all the existing tables on the database
2. Download the sql dump from the downloads area
3. Import the sql dump into the same database as #1

This will drop all your tables and re-import the tables from the demo.
Logged

Offline ellare
Free Member
Posts: 79
Posted on: September 09, 2009, 10:25:48 PM

i get same error(s). still not able to do the SQL dump - any ideas? i use bluehost.com for hosting. never had any probs before in 8 yrs ive been with them.

i have exported original template sql doc. dropped tables, imported new Emma Smooth SQL doc and i get this error:
jtablesession::store failed
DB function failed with error number 1146
Table 'nostalh0_jml01.joom_session' doesn't exist SQL=INSERT INTO `joom_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` ) VALUES ( 'a03314990f0472f4e5d1546e37f7491f','1252556653','','0','1','1' )


could this have something to do with the wording of "joom_session" and "jos_session" ?
« Last Edit: September 09, 2009, 10:43:21 PM by ellare »
Logged

Offline ellare
Free Member
Posts: 79
Posted on: September 09, 2009, 10:57:02 PM

more errors
i changed the dl'd SQL file for emma smooth to reflect joom_session instead of jos_session. i can at least get to adminisstrator backend now. but this is the chunk of error messages i get in red on teh admin page:
Error loading Components: Table 'nostalh0_jml01.joom_components' doesn't exist SQL=SELECT * FROM joom_components WHERE parent = 0
Error loading Plugins: Table 'nostalh0_jml01.joom_plugins' doesn't exist SQL=SELECT folder AS type, element AS name, params FROM joom_plugins WHERE published >= 1 AND access <= 0 ORDER BY ordering
Error loading Plugins: Table 'nostalh0_jml01.joom_plugins' doesn't exist SQL=SELECT folder AS type, element AS name, params FROM joom_plugins WHERE published >= 1 AND access <= 0 ORDER BY ordering
Error loading Components: Table 'nostalh0_jml01.joom_components' doesn't exist SQL=SELECT * FROM joom_components WHERE parent = 0
Error loading Plugins: Table 'nostalh0_jml01.joom_plugins' doesn't exist SQL=SELECT folder AS type, element AS name, params FROM joom_plugins WHERE published >= 1 AND access <= 0 ORDER BY ordering
JAuthentication::__construct: Could not load authentication libraries.
Error loading Plugins: Table 'nostalh0_jml01.joom_plugins' doesn't exist SQL=SELECT folder AS type, element AS name, params FROM joom_plugins WHERE published >= 1 AND access <= 0 ORDER BY ordering
Username and password do not match
Error Loading ModulesTable 'nostalh0_jml01.joom_modules' doesn't exist SQL=SELECT id, title, module, position, content, showtitle, control, params FROM joom_modules AS m LEFT JOIN joom_modules_menu AS mm ON mm.moduleid = m.id WHERE m.published = 1 AND m.access <= 0 AND m.client_id = 1 ORDER BY position, ordering
Error loading Plugins: Table 'nostalh0_jml01.joom_plugins' doesn't exist SQL=SELECT folder AS type, element AS name, params FROM joom_plugins WHERE published >= 1 AND access <= 0 ORDER BY ordering

and

Error loading Components: Table 'nostalh0_jml01.joom_components' doesn't exist SQL=SELECT * FROM joom_components WHERE parent = 0

AND neither my exisitng user/pw works  nor the admin/admin user/pw
Logged

Offline ellare
Free Member
Posts: 79
Posted on: September 09, 2009, 11:58:48 PM

an update:

i changed all the entries that referred to joom_" " to jos_"  " and that fixed the errors.

BUT NOW I CAN'T LOG IN TO THE ADMIN!!
i tried admin/admin {{as suggested in tutorials}} - no luck
 i've edited and edited the sqL  files to reflect admin/admin {{as suggested in tutorials}}  - no luck
i've put in my usual user/pw using the myPhpadmin from my control panel - no luck
i've edited the sqL files to reflect my usual user/pw combo - no luck.
i've even tried deciphering the hex values for my password that's embedded in the sql - no luck there.


what gives!!?? this is not a good start for a new customer that just paid $225 for your services!!




Logged

Offline mikek
Free Member
Posts: 28743 WWW
Posted on: September 10, 2009, 06:57:38 AM

Hello, if you are working off the sql dump the user name and password is admin/admin, I have just tested this with a fresh installation of the sql dump. If you have used the site shaper the username is password is created by you on the last step of the installation. If you have forgotten your username and cannot login you can always rest your password by editing the admin user on the jos_users table and change the password to:

7b1b57ad3d5bfbe54081f559b33211b0:sNRyEEswtjtdoU5AHPKlL0wqhgBqeutR

This is a hex value for "admin"
Logged

Offline ellare
Free Member
Posts: 79
Posted on: September 10, 2009, 08:44:30 AM

i just re-imported a fresh SQL dump - and used admin/admin and now i get the  error that says "you do not have access to the administrator section of the site"

and i accessed joom_users to paste in hex value and it didnt work either {{ i had to rename jos_users to joom_users -- see above string }}

same error - you don't have access to admin sxn of site
« Last Edit: September 10, 2009, 08:47:33 AM by ellare »
Logged

Offline ellare
Free Member
Posts: 79
Posted on: September 10, 2009, 08:51:38 AM

i've attached a screen shot of myPhpadmin to show that the hex value is in there and that it's set to Super Admin
Logged

Offline mikek
Free Member
Posts: 28743 WWW
Posted on: September 10, 2009, 11:45:44 AM

Hello, if you can private message me the following I can look into this for you:

1. url of your site
2. phpmyadmin access
3. mysql username and database
4. ftp access
Logged

Offline mikek
Free Member
Posts: 28743 WWW
Posted on: September 10, 2009, 02:54:05 PM

Hello, I was able to install the site shaper with no errors on your site with the joom_ table prefix.

Before I did the site shaper I noticed your jos_users table was completely missing from the database, it is included in the sql dump. Also, you had your configuration.php set to 444, you cannot set a file to these settings or the server will not be able to read it. The correct setting is 644.
Logged

Offline ellare
Free Member
Posts: 79
Posted on: September 10, 2009, 03:20:46 PM

thank you... i had no idea about the 444 and 644 thing.

and i hadn't tried the Site Shaper  to avoid have to re-install joomla

maybe the jos_users was gone bc of the conflict i kept runing into with the jos_ and joom_ prefixes

nevertheless... thank you for your time Smiley
Logged
[1]

Jump to:  


Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Page created in 0.036 seconds with 21 queries.
Need some help getting your site up and running? Be sure to check out our tutorials area, post on the forum or hire us
Send Us An Email
Please send us your questions and we will email you back as soon as we can. Product support questions should be posted in our support forums under the Help menu. Our staff will assist you from there.