Forum Support

Shape 5
September 17, 2021, 08:35:57 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Shape 5 Forum
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1] 2
  Print  
Author Topic: Problem with "Home" links  (Read 826 times)
oncebroken
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 53

Gravatar


« on: October 20, 2009, 08:07:36 PM »

I've somehow messed up the links in the main menu and the top menu for "Home". I tried to correct it by setting it to the standard Frontpage menu item but it appears that there is something I am missing.
The link on the Accordian Menu still works though... Also, the title on the new Frontpage is "Sneek Peek at the New Cars for 2010!" - no idea where that came from. I'm really confused.
Logged
mikek
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 28743



WWW
« Reply #1 on: October 21, 2009, 07:24:12 AM »

Hello, as long as it's set as your default frontpage link it should work. Make sure it's set to public view and it's published.
Logged

Mike Knott
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
oncebroken
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 53

Gravatar


« Reply #2 on: October 21, 2009, 07:57:49 AM »

As an update to the problem, this only becomes a problem when I set the site to SEF urls...
When I turn that off, it seems to work fine. Is this fixable?
Logged
mikek
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 28743



WWW
« Reply #3 on: October 21, 2009, 08:08:37 AM »

Please post a url to where this is happening.
Logged

Mike Knott
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
oncebroken
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 53

Gravatar


« Reply #4 on: October 21, 2009, 08:31:57 AM »

http://www.shelbychristianchurch.org
Logged
mikek
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 28743



WWW
« Reply #5 on: October 21, 2009, 08:51:08 AM »

Hello, if you can private message me super admin access I can look into this for you.
Logged

Mike Knott
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
oncebroken
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 53

Gravatar


« Reply #6 on: October 21, 2009, 11:43:30 AM »

Thank you. It seems to be working now. Instead of setting up links to the frontpage, I made the top menu an alias to the link from yours. All is well.
Logged
oncebroken
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 53

Gravatar


« Reply #7 on: November 10, 2009, 02:57:12 PM »

So it worked for awhile, but in order to forward our add-on domains, I had to enable the "add suffix to urls" option and now it has the same problem. When I click on the "Home" link, it cannot find the page.
http://www.shelbycc.org/
Logged
mikek
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 28743



WWW
« Reply #8 on: November 11, 2009, 09:28:31 AM »

Hello, if you can send me super admin access again I can look into this.
Logged

Mike Knott
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
oncebroken
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 53

Gravatar


« Reply #9 on: November 12, 2009, 11:42:20 AM »

any word/update on the problem yet?
Logged
mikek
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 28743



WWW
« Reply #10 on: November 13, 2009, 08:46:50 AM »

Hello, I am sorry about that, I didn't see your private message. I was able to login and fix this for you.
Logged

Mike Knott
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
oncebroken
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 53

Gravatar


« Reply #11 on: November 13, 2009, 10:27:14 AM »

thanks, works fine now. any advice for how to fix it myself if it happens again?
Logged
mikek
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 28743



WWW
« Reply #12 on: November 13, 2009, 11:41:34 AM »

You shouldn't have it happen again. The code now reads the database's default setting rather than looking at the url of the page.
Logged

Mike Knott
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
jerrick1
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 41



« Reply #13 on: November 16, 2009, 11:04:41 AM »

You shouldn't have it happen again. The code now reads the database's default setting rather than looking at the url of the page.

I have the same problem, could you post a solution for this?

Don
Logged
mikek
Administrator
*****
Offline Offline

Posts: 28743



WWW
« Reply #14 on: November 16, 2009, 11:25:03 AM »

In the s5_no_moo_menu.php file look for:


$s5_check_itemid = strrpos($mitem->link,"frontpage&Itemid=1");
 
       if ($s5_check_itemid > 1) {
          $mitem->link = "";
       }


and change it with:



if ($mitem->home == 1) {

$mitem->link = "";

}
Logged

Mike Knott
------------
Shape 5 Team

- Need a great host for your website? We highly recommend siteground.com!


- Put your trust in the hands of our extremely qualified staff to get your job done right!


- Firebug is the most powerful web development and debugging tool, and it will save you a lot of time, frustration and forum questions:
Install Firebug
Pages: [1] 2
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF | SMF © 2013, Simple Machines
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Looking for the largest variety in template designs? Look no more. Never buy 1 theme again. Signups start at just $89 for access to all of our themes.
Send Us An Email
Please send us your questions and we will email you back as soon as we can. Product support questions should be posted in our support forums under the Help menu. Our staff will assist you from there.